25n
25N
25N

Federico Buyolo: 'Aquesta trobada permet construir aliances perquè la igualtat d'oportunitats forme part del món que volem'

Federico Buyolo: 'Aquesta trobada permet construir aliances perquè la igualtat d'oportunitats forme part del món que volem'
02/12/2016 -

El director general de Cooperació i Solidaritat, Federico Buyolo, ha destacat que “aquesta trobada permet construir aliances perquè la igualtat d’oportunitats forme part del món que volem”, durant la inauguració de la jornada “Dona, Drets Humans i Desenvolupament Sostenible en Igualtat”.

En aquesta trobada han intervingut també la directora general de l’Institut Valencià de la Dona, María Such, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la presidenta de la Coordinadora Valenciana de ONGD,Trini Blanch.

Buyolo ha posat l’accent en el valor d’aquest tipus de jornades “perquè es treballen dos temes fonamentals, els drets humans i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i en aquest cas, amb un enfocament de gènere”.
Enfocament que el director general de Cooperació i Solidaritat ha qualificat “d’imprescindible i fonamental en el marc de la llei de Cooperació, aspecte que hem de seguir desenvolupant i impulsant”.

Buyolo ha ressaltat que aquest fòrum ha suposat “un punt de trobada per a generar aliances, en aquest cas amb vuit activistes dels drets humans, que ens ajuden a interpretar com hem de seguir treballant en els ODS, i en concret, en l’Objectiu nombre 5 d’Igualtat d’Oportunitats”.

El director general de Cooperació ha assenyalat que hem de comprometre la nostra acció a les conclusions que isquen de la jornada, aquesta és la línia de treball que hem de seguir per a construir aliances amb la ciutadania en temes tan importants com els que hui s’han debatut”.

Durant aquesta trobada s’han desenvolupat dues taules redones centrades en els drets humans, la dona i el desenvolupament en igualtat com a objectius de l’Agenda 2030 de l’ONU. En elles han participat, entre altres, Ofelia Vila de Pau i Solidaritat CCOO; María Solanes del Real Institut Elcano; Lucila Rodriguez Alarcón, directora de la Fundació per Causa; i Marlene Perkins d’UNICEF.

Aquest fòrum ha servit per a impulsar un espai de diàleg i reflexió que permeta definir i desenvolupar estratègies de cara a la participació de les ONGD, els agents de la cooperació valenciana i la societat civil en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU, i en particular aquell que es refereix a la igualtat entre els gèneres i empoderar a totes les dones i xiquetes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + sis =