La Federació Valenciana d'Alzheimer reclama un "impuls" de la investigació sociosanitària de la malaltia

Lamenta "l'aturada" del Pla Nacional d'Alzheimer i de la Llei de Cures Pal·liatives

Guardar

federacion_alzheimer
federacion_alzheimer

El President de la Federació Valenciana d'Associacions de Familiars de Persones amb Alzheimer (FEFAVA), Emili Marmaneu, ha reclamat aquest divendres "un impuls" a la investigació sociosanitària sobre aquesta malaltia i en l'aplicació de la Llei de Dependència, al mateix temps que ha advertit sobre "l'aturada actual" que pateix el reclamat Pla Nacional d'Alzheimer o la Llei de Cures Pal·liatives.

Durant l'acte en commemoració del Dia Mundial de l'Alzheimer, que enguany porta per lema 'Evolució', Marmaneu ha lamentat que no es creen més serveis per part de les Administracions però ha subratllat el valor essencial de les 38 associacions (AFA) federades, que compten en l'actualitat amb 54 centres assistencials, en els quals s'atenen a prop de 3.000 persones amb Alzheimer.

En aquest sentit, el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha afirmat que "la política que busca solucions és la que serveix per a avançar perquè entre tots hem de construir un món millor". Durant l'acte, al qual ha assistit també la directora general de Persones Majors de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mercedes Santiago, s'ha fet lliurament dels 'Premis FEVAFA 2018' a institucions i associacions que han destacat en investigació i/o humanització d'aquesta malaltia.

En la modalitat de 'Comunicació, informació i sensibilització' s'ha premiat la labor d'À Punt Mèdia, recollint el premi el seu director de Continguts i Programació, César Martí. Entre les AFAS candidates al Premi 'Labor Social' (Cocentaina, Albaida, Oriola, Alcoi i Xixona), totes elles compostes per familiars de malalts d'Alzheimer que lluiten per un interés comú, guanyar a aquesta malaltia que cada vegada afecta a més població en la societat, ha resultat guanyadora AFA Cocentaina.

Finalment, el guardó en la modalitat 'Institucional' ha recaigut en aquesta edició en María Blasco Marhuenda, directora científica del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques.

A més, en l'acte de celebració del Dia Mundial de l'Alzheimer s'ha llegit el manifest de la Confederació Espanyola d'Alzheimer (CEAFA), que enguany reivindica la necessària #EVOLUCIÓ que ha d'existir per a garantir la comprensió i un adequat abordatge integral de l'Alzheimer. Per a finalitzar l'acte ha tingut lloc una mascletà de globus verds biodegradables, com a símbol de l'Alzheimer.

FEVAFA, MÉS DE 20 ANYS TREBALLANT PER L'ALZHEIMER

La Federació Valenciana d'Associacions de Familiars de Persones amb Alzheimer (FEVAFA) es va crear el novembre de 1997. Es tracta d'una entitat sense ànim de lucre, declarada d'utilitat pública, l'objectiu principal de la qual és el de millorar la qualitat de vida de les persones amb Alzheimer i altres demències de la Comunitat Valenciana, i la dels seus familiars.

En aquest sentit des de FEVAFA es treballa dia a dia per a representar i ser portaveu dels seus membres; sensibilitzar a l'opinió pública; gestionar i obtindre recursos econòmics; donar assessorament i ajuda; respectar els drets de les persones amb Alzheimer i altres demències i fomentar i procurar formació entre l'equip professional de les associacions i els familiars.

Destacats