25n
25N
25N

Federació d'Hostalers de València critiquen la "inseguretat jurídica" en el pla de desescalada

Federació d'Hostalers de València critiquen la "inseguretat jurídica" en el pla de desescalada
09/05/2020 -

La Federació Empresarial d’Hostaleria de València (FEHV) ha manifestat la “inseguretat jurídica a la qual s’enfronten les empreses del sector empresarial hostaler en aquests moments davant la incertesa del pla de desescalada i les fases”, i han criticat que s’han assabentat amb 48 hores que “finalment no podran reprendre l’activitat dilluns que ve dia 11 de maig”.

Des de la FEHV han manifestat que “és una realitat que des de la Generalitat Valenciana s’havia traslladat el clima de confiança que feia preveure que tota la Comunitat Valenciana passaria a la Fase 1”.

“Cal assumir el que comporta la reobertura per a un negoci d’hostaleria (personal rescatat de l’ERTO, compres de matèries primeres, condicionament del local, inversions en la desinfecció i neteja) costos que ja són en aquest moment difícilment assumibles per l’empresari, i que ara seran irrecuperables”, han manifestat.

Per a la FEHV, “aquesta és una situació totalment insostenible, no es pot planificar una reobertura d’un local d’un dia per a un altre”. “Pujar la persiana implica un treball previ i unes inversions per a les empreses, per la qual cosa l’empresari no pot esperar a conéixer si pot obrir o no amb dos dies d’antelació”, han assegurat.

Segons el parer de la FEHV, en aquests moments, els propietaris d’establiments d’hostaleria, un teixit empresarial compost en la seua majoria per autònoms, micropimes “es troben totalment desprotegits”.

“L’EXPECTATIVA GENERADA AFECTA A TOT EL CANAL DE DISTRIBUCIÓ”

“L’expectativa generada per la reobertura de molts locals afecta directament també a tot el canal de distribució del canal Horeca ja que les empreses proveïdores, també s’estan reactivat i de nou, patiran una altra paràlisi al no poder reprendre la seua activitat”, han manifestat.

Durant tota la crisi, el sector hostaler es troba sotmés a continus canvis de criteris en la normativa a aplicar que afecten les seues empreses, i existeix en aquests moments molta confusió, desassossec i incertesa tant en el col·lectiu empresarial com en els treballadors del sector.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =