25n
25N
25N

La 53 edició del Torneig d'Escacs de Mislata encastella al valencià Faust Castella

La 53 edició del Torneig d'Escacs de Mislata encastella al valencià Faust Castella
27/08/2019 -

Mislata va tornar a ser epicentre dels escacs nacionals, i especialment de la Comunitat Valenciana, on el Torneig d’Escacs Vila de Mislata és considerat com un dels més prestigiosos de la regió, sent a més un dels més antics de tota Espanya.

Aquesta 53 edició va coronar com a campió absolut al veí de Xeraco Faust Castella García, qui, malgrat quedar en taules en un parell de partides, va poder remuntar i arribar amb tranquil·litat a l’última partida, alçant-se amb la victòria final. Castella, que és un participant assidu d’aquest torneig, va destacar les qualitats del campionat celebrat en el centre sociocultural La Fàbrica, tant per les seues instal·lacions com per la magnífica organització. El torneig, organitzat pel Club d’Escas de Mislata, amb el suport de l’Ajuntament, va aconseguir reunir 220 jugadors repartits en 3 categories.

Al campió absolut, se li van unir en el podi de la categoria Open A, José Candela Pérez, de la Casa dels Escacs de Madrid, i Pablo Aguado Doncel, del Mallorca Isolani. El guanyador en el Open B va ser el jugador de l’Alfil Castellonenc Albert Deruelle Sala. La segona posició va ser per a Carlos Carbonell Bofill, del Club Gambito Benimaclet, i en tercer lloc Norman Davidovas Chananovas, del Camp de Morvedre. Finalment, el guanyador en el Grup C va ser Jonathan Soriano Folch, d’Utiel, seguit del francés Eric Farnault i Sergio Soria Martínez, de l’Ateneu Marítim de València.

L’Alcalde, Carlos F. Bielsa, no va voler perdre’s les finals del torneig, i va anar també l’encarregat de donar els trofeus als guanyadors. Bielsa va agrair la participació de tots els jugadors i jugadores i al club local per l’excel·lent organització “ja són 53 edicions demostrant que el torneig de Mislata s’ha guanyat per dret propi estar entre els més importants, no solament de la Comunitat Valenciana, sinó de tota Espanya. És un orgull per a nosaltres que tants jugadors d’escacs reconeguen en el nom de Mislata un sinònim d’escacs.”

En paral·lel, la ja clàssica cita de Mislata, es va celebrar el torneig escolar sub-16, les finals del qual es van disputar el dissabte i que va complir les previsions de participació amb prop de 100 inscrits. Finalment, la guanyadora va ser la jugadora del club Gambito Benimaclet, Viviana Galván Cipriani, seguida de Miguel Ruiz Buendía, del Bargass Solis, i Alejandro Gil López, de Basilio. Bielsa va subratllar la gran importància que té per a Mislata aquesta enorme participació entre els i les més joves, ja que s’assegura una pedrera de jugadores d’escacs que continuen donant repercussió i prestigi al torneig mislater.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 16 =

mercat medieval ontinyent