25n
25N
25N

Faura augmentarà la funcionalitat i accessibilitat de l’Espai dels Majors amb l’ajuda de la Diputació

El proyecto tiene un coste de 60.500 euros que serán aportados por la Corporación provincial en el marco de un plan que alcanza a otros 16 municipios valencianos

Faura augmentarà la funcionalitat i accessibilitat de l’Espai dels Majors amb l’ajuda de la Diputació
12/02/2017 -

L’Ajuntament de Faura té previst començar en les pròximes setmanes les obres d’adequació de l’Espai dels Majors, l’objectiu de les quals és augmentar la funcionalitat de l’edifici i ampliar l’espai útil del qual disposen els usuaris, mitjançant l’habilitació de la planta superior, actualmente en desús, de manera que s’hi permeta la realització de noves activitats. El projecte serà finançat íntegrament per la Diputació de València, que ha concedit una ajuda de 60.500 euros a través del Àrea de Benestar Social.

L’Espai dels Majors, el disseny del qual imita una nau taronjera, va ser inaugurat a l’abril de 2012, després de la signatura d’un conveni entre l’Ajuntament i l’Associació de Jubilats i Pensionistes. En la seua construcció es van invertir un total de 300.000 euros, procedents del Plan E, impulsat pel Govern central. En la distribució de l’edifici, ubicat al costat del Parc de la Canaleta, destaca la funcionalitat de les diferents estades, pensades per a permetre un accés adequat a persones amb mobilitat reduïda. Els espais són amplis i dinàmics, de manera que permeten fer tot tipus d’activitats, que són organitzades per la Regidoria d’Igualtat.

L’alcalde de Faura, Toni Gaspar, ha explicat que amb l’actuació que es va a dur a terme ara, l’Ajuntament de Faura vol augmentar la versatilitat i accesibilitat d’este espai, ampliant la zona d’activitat també a la primera planta, actuació que va quedar pendent en la primera fase de l’obra. “Amb este objectiu, les obres projectades inclouen tant l’adequació de la planta superior com la col·locació d’un ascensor i una escala que faciliten una completa accessibilitat a tot tipus d’usuaris”, ha afegit.

 

500.000 euros per a millores en centres socials

L’actuació de Faura és una de les 17 obres que han obtingut finançament especial de la Diputació de València per a dur a terme obres en d’altres centres socials. En total, la corporació que presideix Jorge Rodríguez ha destinat 490.000 euros per a millorar les instal·lacions de residències, centres de dia, llars del jubilat i altres dependències que, en paraules del president, “ajuden directament a les persones o bé serveixen com a lloc de trobada i socialització”.

Per la seua banda, la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha explicat que “aquestes millores en més d’una quinzena de municipis serveixen per a resoldre reivindicacions en alguns casos històriques, i totes tenen en comú que van en benefici de col·lectius de persones majors, amb algun tipus de dependència o socialment desfavorides”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 1 =

museo prehistoria