caixa popular

La pianista Fátima Dzusova aconsegueix el màxim guardó del Premi Iturbi, Concurs Internacional de Piano de València

La 20 edició del Premi Iturbi, que organitza i promou l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, tanca una edició marcada per la renovació, la qualitat i l’afluència de públic

La pianista Fátima Dzusova aconsegueix el màxim guardó del Premi Iturbi, Concurs Internacional de Piano de València
24/09/2017 -

Aquest dissabte s’ha clausurat la XX edició del Concurs Internacional de Piano de València “Premi Iturbi” en una gala celebrada en el Palau de la Música de València.

La gala ha començat amb el lliurament de premis als guanyadors absoluts d’aquesta edició. El primer premi ho ha rebut Fátima Dzusova de mans del diputat de Cultura, Xavier Rius.

La Diputació de València atorga al primer classificat un gran premi de 18.000 euros, a més de l’edició d’un CD, i una sèrie de recitals i concerts.

El segon premi ha estat lliurat pel director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, al pianista Saeyoon Chon, mentre que el tercer ho ha lliurat, la diputada del Grup Ciutadans en la Diputació de València, Mamen Peris, a Jorge Nava i, el Cap del Servei de Cultura de la Diputació, Mario Carrión, l’hi ha lliurat a la quarta classificada, Andrei Ivanov.

El segon, tercer i quart premiats han rebut 12.000, 6.000 i 4.000 euros respectivament, concedits també per la Diputació de València.

El cinqué i sisé premi han estat lliurats pel director del Palu de la Música, Vicente Ros, al pianista Institutriu Sakamoto, -cinqué guardonat-, i Juan Vila, president de la Societat Filharmònica de València, al sisé finalista, Juan Carlos Fernández Nieto.

El cinqué premi, dotat amb 3.000 euros està sufragat per l’Ajuntament de València, mentre que el sisé premi, de 1.900 euros, és a càrrec de la Societat Filharmònica de València.

D’altra banda, s’han lliurat els Premis especials de mans dels patrocinadors del certamen.

Luis Clemente ha lliurat el Premi “KAWAI”, dotat amb 1.500 euros per Kawai-Espanya, al concursant espanyol millor classificat, premi que ha recaigut en Jorge Nava.,

Javier Bengoechea ha lliurat el premi Yamaha música Europegmbhibérica S.A.O.: dotat amb 1.500 euros per Yamaha Music Europe GmbH Ibèrica S.A.O, al millor intèrpret de Música Contemporània, que el jurat ha concedit ex aequo a Saeyoon Chon i Institutriu Sakamoto.

Javier Clemente ha lliurat el Premi del públic Clement Pianos: dotat amb 1.500 euros per Clement Pianos, al millor finalista, triat entre els assistents a la Final, a Jorge Nava.

Joaquín Soriano, ha fet lliurament del Premi Ricardo Samper a el “Millor intèrpret de música espanyola” dotat amb 1.500 a Andrei Ivanov.

Jurat de reconegut nivell internacional

El jurat ho ha presidit un any més Joaquín Soriano, i han actuat com a vocals Justes Dvarionas, Homer Francesch, Nino Kereselidze, Andrea Lucchesini, John O’conor, Kiai Nara, Fernando Puchol i Natalia Troull, i com a secretari el cap del Servei de Cultura de la Diputació, Mario Carrión.

Organització i projecció del certamen

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València, organitzadora i promotora del Concurs, ha retransmés l’evolució del premi íntegrament, des de la primera prova, a través d’un senyal de streaming. També ha preparat una reposició de les actuacions per ser visualitzades a través de la web www.pianoiturbi.com.

La important novetat de la present edició ha estat la retransmissió de les finals, en les quals els pianistes, han estat acompanyats per l’Orquestra de València.

Aquesta fita en la història de l’orquestra de l’Ajuntament de València ha estat gràcies al conveni d’aquesta institució i la Diputació de València, com van anunciar la regidora Glòria Tello i el diputat de Cultura, Xavier Rius, en la presentació del certamen.

Patrocinadors i col·laboradors

El XX Concurs Internacional de Piano de València, Premi Iturbi, compta amb el patrocini d’Institut Valencià de la Música (Generalitat Valenciana), Ajuntament de València, Fundació Banc Sabadell, Conservatori Superior de Música de València, Societat Filharmònica de València, Kawai – Espanya, Yamaha Music Europe Gmbh Ibèrica S.A.O., Clement Pianos, Acadèmia d’Espanya a Roma, Orquestra de València, Steinway & Sons, Fundació Eutherpe i el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport del Govern d’Espanya a través de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música.

El certamen també compta amb la col·laboració d’Alexis Soriano, Director d’Orquestra, Conservatori Superior de Música de València “Joaquín Rodrigo”, Conservatori Municipal de Música “José Iturbi” de València, Conservatori Professional de Música, Acadèmia d’Espanya a Roma, Orquestra de València, Fundació Eutherpe i la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Fernando de Madrid.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 1 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris