25n
25N
25N

La "fatiga pandèmica" obri el cicle de xerrades d'Ontinyent per prevenir les conductes suïcides

Les xerrades estan incloses al Pla Municipal de la Conducta Suïcida posa’t en marxa per l’Ajuntament

La "fatiga pandèmica" obri el cicle de xerrades d'Ontinyent per prevenir les conductes suïcides
05/05/2021 -

Fatiga pandèmica, malalties mentals més comunes i prevenció de la conducta suïcida. Aquest són els temes que protagonitzen el I cicle de xerrades impulsat per l’Ajuntament d’Ontinyent en col·laboració amb ADIEM per trencar amb el tabú que envolta la salut mental i prevenir la conducta suïcida.

El cicle de xerrades “La salut mental ajuda al teu benestar”, que serà al Teatre Echegaray, està inclòs al Pla Municipal de Prevenció de les conductes suïcides posat en marxa en gener de 2020. La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, explicava que “parlar de la conducta suïcida i de la salut mental era una prioritat d’aquest equip de Govern” el que “ens va impulsar a posar en marxa un pla municipal que donarà la importància que mereix la salut mental i el problema de salut pública que suposa la conducta suïcida”. En aquest sentit, la primera de les xerrades serà el pròxim 18 de maig i estarà dedicada a les conseqüències que sobre la salut mental està deixant la pandèmia de la Covid-19 en la ciutadania sota el nom “Pandèmia i salut mental: fatiga pandèmica”.

Aquesta serà la primera de les ponències d’un cicle que té com a objectiu, en paraules de la regidora, “ajudar a la ciutadania a identificar realitats que puguen estar vivint en el seu entorn alhora que trencar el tabú que envolta al suïcidi i també l’estigmatització cap a la salut mental perquè sense ella no és molt difícil aconseguir el benestar general necessari per a viure”. Les ponències seran impartides per als i les professionals d’Adiem perquè “parlar d’aquesta realitat és fonamental, però també som conscients que cal enfrontar aquesta realitat amb professionals que ens ajuden a entendre aquest complex fenomen”.

La programació també inclou el pròxim 8 de juny una xerrada sobre malalties mentals més comuns i sobre la prevenció de la conducta suïcida per al 28 de juny perquè “evitar parlar d’aquesta realitat no ha ajudat a reduir les xifres de suïcidi” i són diversos els estudis que demostren que parlar de la conducta suïcida és prevenció. Per poder complir amb la normativa vigent de Covid-19 serà necessària inscripció prèvia telefonant al 674 753 038 o enviant un correu electrònic a serso@ontinyent.es especificant la xerrada a la qual es vol assistir.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 12 =