25n
25N
25N

Rafelbunyol enceta la fase de votació dels seus pressupostos participatius

Des de ahir i fins al 3 d’octubre els i les veïnes de Rafelbunyol majors de 16 anys podran votar per a decidir en què s’inverteixen 75.000 € del pressupost municipal de 2020.

Rafelbunyol enceta la fase de votació dels seus pressupostos participatius
20/09/2019 -

L’Ajuntament de Rafelbunyol es troba immers en la seua primera edició de pressupostos participatius, pel qual ha reservat 75.000€ del pressupost municipal de l’any que ve, perquè siga la ciutadania qui decidisca com s’inverteixen dins dels capítols VI-Inversions noves o de reposició i/o II- Despeses corrents.

Així, des del 21 de juny i fins al 21 de juliol, va tindre lloc una primera Fase de Propostes, durant la qual va ser la mateixa ciutadania la que va presentar diferents iniciatives, a fi que l’ajuntament les duga a terme amb el pressupost municipal de 2020.

Una vegada estudiada la viabilitat d’aquestes per part d’una comissió tècnica de l’ajuntament, i comprovat que compleixen amb els requisits per a la seua validesa, ara s’inicia la Fase de Votacions Ciutadanes, que serà la que finalment determine aquelles propostes viables que l’Ajuntament de Rafelbunyol executarà l’any vinent.

D’aquesta manera, des de ahir i fins al 3 d’octubre, totes les persones majors de 16 anys, i empadronades a Rafelbunyol almenys des de gener de 2019, podran votar fins a 3 propostes ciutadanes.

Les votacions es realizaran a través del Portal de Participació Ciutadana, i amb la finalitat d’ajudar a qualsevol persona que vulga participar i la necessite, l’Ajuntament de Rafelbunyol ha establit un Servei de Suport a la Participació i també ha organitzat diferents Jornades Explicatives-Formatives. A més, ahir, a les 18:30h a la Casa de la Cultura, tingué lloc una reunió oberta a la ciutadania, en la qual s’explicà el mecanisme per a votar.

Finalitzada la Fase de Votacions Ciutadanes, les propostes seran ordenades de major a menor en funció del nombre de vots que han obtingut, i incloses en el projecte de pressupost municipal de 2020, fins a esgotar la quantitat de 75.000 € reservats a pressupostos participatius.

Segons l’Alcalde de Rafelbunyol, Francisco López, “des de l’ajuntament volem continuar incrementant el protagonisme i decisió de la ciutadania en la gestió municipal. Per això vam decidir que els 75.000 € dels Pressupostos Participatius de Rafelbunyol 2019-2020 s’invertisquen en actuacions que emanen directament de la mateixa ciutadania, és a dir, en una sèrie de propostes triades pels veïns i veïnes d’entre aquelles que prèviament van ser presentades per ells mateixos”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =

CCCC
torrent