25n
25N
25N

Arranca la fase de votació ciutadana de les propostes de Decidim VLC

La ciutadania podrà votar les propostes dels pressupostos participatius de 2019 fins al pròxim 22 de desembre

Arranca la fase de votació ciutadana de les propostes de Decidim VLC
05/12/2019 -

Acabada la fase de viabilitat, els pressupostos participatius de Decidim València continuen el seu curs: arranca la fase de votació ciutadana. A partir d’aquest dijous, 5 de desembre, i fins al pròxim 22 de desembre, la ciutadania podrà triar quines propostes vol per a la ciutat, i donar-li el seu suport mitjançant un sistema de vots. I és que les propostes més votades, fins que s’esgote el pressupost, començaran a executar-se en 2020.

El pressupost amb el qual compta Decidim VLC és de 8 milions d’euros. D’aquesta manera, tot aquell major de 16 anys i empadronat a València podrà decidir com gastar aquest pressupost assignat votant a les diferents propostes. Per a això, la persona interessada podrà, o bé registrar-se en la plataforma web, o acudir als Punts de Votació que s’habilitaran.

La ciutadania podrà votar tantes propostes com desitge fins que l’import de totes sumen els 8 milions d’euros. Una vegada aconseguit l’import total assignat per als pressupostos participatiu no es podrà continuar votant a més propostes. Per descomptat, tampoc és necessari arribar al total de la inversió per a votar.

En 2018, Patraix es va alçar com el districte més participatiu, seguit de la Saïdia, Extramurs, Poblats Marítims i Eixample. Així, algunes de les iniciatives més votades van ser la remodelació integral de la plaça de Russafa o la creació d’un centre cívic i social en Benicalap. Així mateix, les propostes de mobilitat van tornar a arrasar, i la ciutadania va apostar per carrils bici en Patraix, Campanar o Jesús.

En aquesta ocasió, en la primera fase de suports, els projectes més recolzats van ser la recuperació del sòl del PAI de Benimaclet, que va obtenir 417 suports; l’ampliació de les rutes nocturnes de l’EMT; o les reurbanitzacions de Sant Agustí i avinguda de l’Oest, les avingudes Pérez Galdós i Giorgeta, així com la peatonalització del carrer Colón.

A més, també hi ha hagut propostes que han cridat l’atenció de la ciutadania, com un banc d’ADN caní, com ja funciona en altres municipis com Mislata o Alfafar; la construcció d’un mercat municipal a Malilla; o la instal·lació de contenidors ‘reverse vending’ perquè els veïns i veïnes que reciclen botelles de plàstic i llandes reben una compensació econòmica.

A partir de hui, la ciutadania ja podrà descobrir quines propostes han superat la fase de viabilitat tècnica i, per tant, han passat a la recta final. El suport ciutadà, ara, és imprescindible perquè les propostes vegen la llum en el futur.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − un =