25n
25N
25N

El rescat de Totalán s'enfronta a una segona fase crítica per a comunicar la galeria amb el pou on està Julen

El rescat de Totalán s'enfronta a una segona fase crítica per a comunicar la galeria amb el pou on està Julen
25/01/2019 -

L’exdirector de la Brigada d’Intervenció Minera, Santiago Suárez, ha assegurat aquest divendres que l’equip que treballa en aquests moments en el rescat de Julen en un pou en Totalán (Màlaga) té per davant una fase crítica que és “comunicar la galeria amb el lloc exacte on es troba Julen”, davant el que ha recordat que la informació disponible sobre la posició en la qual podria estar el menor no és exacta.

Segons ha explicat en una entrevista en Onda Cero recollida per Europa Press, quan ja s’hagen perforat uns dos metres de galeria es pot realitzar el que ha denominat com una “cala o xicotet sondeig amb un talat que els permetria introduir una cambra per a comprovar la posició. “Abans d’escometre la fase final de comunicació convé tindre clar on està (el xiquet), perquè tampoc sabem si està una mica més amunt, a baix o enfronte”. Suárez ha destacat, a més, la necessitat de realitzar la resta de la galeria a causa de la proximitat al pou.

L’especialista ha ressaltat la complexitat de l’excavació que estan realitzant els seus companys a causa de la duresa del terreny, encara que ha admés que el fet que siga un espai rocós permet treballar amb major seguretat als brigadistes.

“La duresa retarda, però ens facilita també la comunicació. Si fóra un terreny bla hi hauria un risc de derrabe i això ens permet que el posteo siga més ràpid”, ha afegit. Ha destacat així mateix, que la construcció de la galeria per a comunicar el túnel amb el pou on està Julen ha passat una primera fase crítica que va ser l’inici dels treballs des de la gàbia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − cinc =