Giner: "Dol que només es parle de les farmàcies per les mascaretes, quan fem un treball importantíssim"

Demana que siguen considerats grup de risc i a col·laborar en la realització de test ràpids

Guardar

farmacias
farmacias

El president del Col·legi de Farmacèutics de València (Micof), Jaime Giner, ha destacat que ha millorat la coordinació amb la Conselleria de Sanitat per a fer front a la crisi de la Covid-19, però critica que "encara va cames ajudeu-me" i no s'aprofita tota la labor que es pot realitzar des de les oficines. "Dol que només es parle les farmàcies com a punts de venda de mascaretes quan fem un treball importantíssim que no es visibilitza", ha assenyalat.

No obstant això, Giner, en declaracions a Europa Press, ha recalcat que "lloa" el treball que s'està desenvolupant i que "si es cometen errors és perquè es prenen decisions". "Qui no pren decisions no s'equivoca", ha assenyalat. Per això, ha recalcat que l'important és "aprendre dels errors".

Així, ha recordat que a l'inici de la pandèmia, a mitjan març, va emetre un comunicat en el qual denunciava que els farmacèutics se sentien "menyspreats per la sanitat pública" malgrat ser professionals sanitaris "al peu del canó" en la lluita contra el coronavirus i en el qual també mostrava el seu "malestar" i el dels seus companys amb l'Administració "per ignorar constantment a la professió de Farmàcia Comunitària" malgrat que estan també presents en Salut Pública.

"Havien d'haver sigut previsors i no ha sigut així", ha retret. No obstant això, ha aplaudit que després d'aquests moments inicials després "sí que s'ha comptat" amb ells i ha millorat "amb presses" la coordinació amb mesures com agilitar les receptes, l'acord per a dispensar medicaments a població de risc o el repartiment de tres mascaretes als grups més vulnerables a la Covid-10 mitjançant la targeta SIP. Encara així, ha lamentat que la conselleria continua anant "una mica cames ajudeu-me".

No obstant això, ha assenyalat que el que els dol és que "només es parle de les oficines de farmàcia per les mascaretes quan fem un treball importantíssim i no es visibilitza". Així, ha recalcat que, amb centres tancats, són "la porta d'entrada" al sistema sanitari.

En aqueix sentit, ha explicat que "tot el que no és Covid amb símptomes menors ve ací" i quan detecten una cosa més greu" les farmàcies serveixen de "filtre" i ho deriven als centres de salut, els professionals de la qual "han fet un treball excepcional, però per impossibilitat del sistema" no s'han pogut centrar en altres patologies.

Per això, ha recalcat el paper dels farmacèutics aquests mesos en el control de pacients crònics com a hipertensió, diabètics o artritis.

GRUP DE RISC

Així mateix, ha exigit a Sanitat que aqueixos professionals siguen considerats també grup de risc --sol a la província de València hi ha 54 contagiats-- perquè a més ha advertit que en haver romàs sempre oberts al públic poden "convertir-se en un focus d'infecció"

Així mateix, ha subratllat que encara poden ajudar més al sistema sanitari amb mesures com autoritzar les oficines a realitzar també test ràpids. "No es tracta de substituir a ningú, sinó de col·laborar", ha assenyalat.

En aqueix sentit, ha evidenciat que "encararem una època llarga que esperem siga el menys dolorosa possible" i en aqueix sentit ha vaticinat que "van els avanços importants han vingut per a quedar-se".

Destacats