25n
25N
25N

Famosos estafats reclamen a l'home dels 2.000 tumors ser indemnitzats

Famosos estafats reclamen a l'home dels 2.000 tumors ser indemnitzats
09/02/2021 -

Els rostres populars estafats per Paco Sanz han relatat en el judici com van ser víctimes de l’engany per a ajudar a difondre la seua història a través de les seues xarxes socials reclamant ser indemnitzats pels danys morals patits en afectar la seua imatge pública.

El valencià Paco Sanz va arribar a recaptar assegurant que li quedaven sis mesos de vida més de 260.000 euros a través de donacions de fins a 14.000 persones, entre ells nombrosos personatges públics.

Els diners arribaven mitjançant ajudes per SMS, transferències, a través de donacions a l’associació que va crear’Asociación Paco Sanz Para La Investigación Del Síndrome De Cowden España’ i mitjançant la venda del llibre ‘Paco Sanz, una vida de sueños, una vida de lucha’, entre altres vies.

En la primera sessió, l’acusat va aconseguir un acord amb la Fiscalia per a acceptar una condemna de dos anys de presó per un delicte d’estafa continuada. No obstant això, el judici s’està celebrant per no arribar a un acord referent a les quanties econòmiques a retornar als estafats.

En la seua declaració, Paco Sanz va explicar que va rebre un tractament experimental als Estats Units per a tractar la ‘Síndrome de Cowden’ que pateix, rebent ajudes de la seua família, amics i donacions de terceres persones per a sufragar les despeses dels viatges.

A la seua arribada a l’Audiència de Madrid, l’actor Nacho Guerrero ha assenyalat que va demanar ajuda a través de les xarxes socials per a aquest “senyor”, a qui ha anomenat “gentussa”. “M’escandalitza que aquests estafadors campen a pler”, ha denunciat agregant que el judici no servirà “per a res”.

El còmic José Mota també va ser víctima de l’engany de l’acusat. “El que ha de fer és retornar els diners i demanar perdó a la societat. Aquest tipus d’actituds són lamentables”, ha asseverat a les portes de l’Audiència madrilenya.

POR De DONAR

Pedro García Aguado, conegut pel programa ‘Hermano Mayor’, ha comparegut en el judici per videoconferència. L’exesportista ha detallat que va donar 600 euros a nivell particular i altres 150 euros a través de la seua associació.

No obstant això, ha reclamat uns 20.000 euros en total en difondre la seua història a través de les seues xarxes socials pensant que era a títol no lucratiu i per ajudar a la seua causa en dir-li que s’anava a morir si no rebia un tractament als Estats Units que a Espanya no existia.

“Vaig escriure el pròleg d’un llibre sense remuneració i vaig participar en diversos vídeos penjats en les meues xarxes. Jo per programa en aquella època cobrava uns 10.000 euros, per tuit uns 2.000 i per un retuit, mil euros. En aquella època els meus comptes tenien uns 200.000 seguidors. Li assegure que l’abast de les meues publicacions era alt”, ha subratllat.

A més, ha assenyalat que va sentir “ira, impotència i frustració” en assabentar-se de què havia sigut víctima d’un engany perquè ell es dedica a ajudar a persones i des de llavors no ha tornat a donar en cap causa. “Et fica por en el cos”, ha dit.

L’actor Santi Rodríguez ha detallat que va organitzar una gala per a recaptar fons, aconseguint reunir més de 3.000 euros. “Jo vaig reclamar perquè si no haguera fet una cosa solidària, haguera cobrat més perquè em vaig llevar treball perquè aquesta gala fora possible. Hauria cobrat una mitjana de 3.000 euros per actuació, a part de despeses d’hotels”, ha indicat.

Rodríguez va sospitar de Paco Sanz el mateix dia de la gala quan aquest li va mostrar un mòbil d’alta gamma. “Considere que aquest tipus d’actuacions, a part del perjudici moral, és el mal que causa a molta gent que realment el necessita”, ha dit afirmant que va afectar la seua imatge pública en haver de donar explicacions.

L’actor David Venancio Fernández ha confessat que quan va conéixer la veritat es va sentir “molt enganyat” en ser una persona que participa en moltes causes solidàries sent víctima d’altres estafes com el del pare de la xicoteta Nadia. “Ara em costa molt bolcar-me en alguna mena d’ajuda”, ha reconegut.

Miguel Hervás, autor d’un llibre sobre Paco Sanz i d’una cançó dedicada a la seua història, ha reclamat 16.000 euros per les 16 hores que va treballar diàriament durant quinze dies i per afectar la seua imatge, recordant que va haver-hi insults contra ell en les xarxes socials. “Em va generar molta ansietat i angoixa. Llavors vaig desaparéixer i no vaig tornar a publicar res”, ha relatat.

UN CREUER DE LUXE

La instructora de les diligències policials ha explicat que de la investigació no es va desprendre que gens de diners rebuts de les donacions de tercers anara a parar a tractaments mèdics ni a despesa de medicaments.

Sí que va viatjar als Estats Units fins a deu ocasions, però només va ser en una ocasió a l’hospital on suposadament va rebre el tractament gratuït de l’assaig experimental en el qual participava per patir una malaltia genètica. “Es movia per diferents poblacions. Ens va cridar l’atenció un viatge en un creuer de luxe”, ha dit.

Un altre dels agents que va participar en les perquisicions policials ha indicat que l’exparella de l’acusat portava un nivell de vida “molt més elevat que la resta” de la mitjana, ratificant que estava autoritzada en més de set comptes de Paco Sanz.

“Paco Sanz només va viatjar en una ocasió a l’hospital dels EUA on va rebre un tractament experimental. Els diners de les donacions es va destinar exclusivament a oci”, ha dit.

El fiscal acusa Paco Sanz de fingir en televisió la gravetat de la seua malaltia –que va arribar a assegurar que li provocava 2.000 tumors– per a estafar 264.780 euros.

L’acusat va fingir que li quedaven escassos mesos de vida i va aconseguir recaptar en set anys 264.780 euros demanant ajudes econòmiques a través de les xarxes socials i fins i tot en els mitjans de comunicació per a tractar d’aconseguir un tractament experimental als Estats Units, perquè a Espanya no existia, d’una malaltia que en realitat no tenia cap risc vital imminent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =