25n
25N
25N

Els familiars podran acomiadar-se de les persones mortes per Covid-19

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat que es durà a terme “amb totes les garanties de seguretat”

Els familiars podran acomiadar-se de les persones mortes per Covid-19
09/04/2020 -

Els familiars podran acomiadar-se dels seus éssers estimats quan muiren per coronavirus “amb totes les garanties de seguretat”. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest dijous, després d’una reunió amb agents socials i una conversa telefònica amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

D’aquesta manera, Ximo Puig ha explicat que la Conselleria de Sanitat habilitarà un mecanisme per a garantir aquesta necessitat que senten els familiars de les persones mortes. “El pitjor d’aquesta crisi és, sens dubte, el rostre de la mort, i molt especialment les persones majors que moren després d’haver treballat tota la vida sense poder acomiadar-se dels seus familiars”, ha apuntat. D’aquesta manera, es pretén aportar un “gest d’humanitat en la gestió de la pandèmia”.

La Conselleria de Sanitat ja va habilitar un mecanisme per a propiciar l’acompanyament dels familiars per via telemàtica en les hores més difícils. De fet, ahir, es van distribuir 700 dispositius, entre tablets i mòbils.

D’altra banda, el president de la Generalitat ha sigut preguntat per les autòpsies. En aquest punt, Puig ha manifestat que “en cap moment s’estan ocultant dades” ni per part de la Generalitat, ni per la resta d’administracions. De fet, cada dia, la consellera de Sanitat compareix davant els mitjans de comunicació per a informar de l’evolució de la Covid-19 a la Comunitat Valenciana.

Si bé és cert que Puig ha explicat que “és possible” que hi haja hagut casos de persones que han mort sense saber si estaven contagiats per aquest virus, diu, “forma part d’una casuística”. “Defensem la transparència absoluta”, ha conclòs el president.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − catorze =