25n
25N
25N

La família de Rafael Contreras dona al Museu Faller una placa escultòrica en forma de retrat

La família de Rafael Contreras dona al Museu Faller una placa escultòrica en forma de retrat
08/04/2021 -

Aquest dijous s’ha fet efectiva la donació al Museu Faller de València d’una placa escultòrica en forma de retrat d’alt relleu del cartellista Rafael Contreras Juesas (1933-2017). La placa, obra de l’artista faller Vicente Lorenzo Díaz i donada per la seua família, està realitzada en resina amb acabat en pedra i és l’original de la qual es va col·locar en 2018 al carrer que du el nom del cartellista, al barri d’En Corts, en el districte de Quatre Carreres.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha agraït la donació a la família de l’artista, ha destacat “la trajectòria i la importància de Rafael Contreras Juesas dins del patrimoni cultural festiu de la ciutat de València i ha explicat que la peça passarà a formar part dels fons patrimonials del Museu Faller de València, en el qual ja s’exhibeixen els cinc primers premis de cartells de falla d’aquest cartellista tan important”.

Rafael Contreras Juesas va ser un dels més famosos cartellistes valencians del darrer mig segle. Professor de la Facultat de Belles Arts, va publicar diversos llibres sobre la història del cartellisme festiu valencià, amb especial èmfasi en els cartells de Falles i la Gran Fira de València. També ha influït en posteriors generacions de cartellistes valencians, havent aportat una renovació en el llenguatge plàstic del cartell a partir dels seixanta i setanta del segle XX, que tant d’impacte ha tingut posteriorment.

Amb aquesta donació el Museu Faller de València incorpora una nova peça que fa referència a l’obra d’un dels màxims referents del cartellisme faller, també investigador de la festa i professor de la Facultat de Belles Arts. Així mateix, la placa és un clar testimoni del reconeixement públic que en els carrers de la ciutat té la memòria i obra d’artistes lligats a la festa de les Falles, tant en el cas del cartellista homenatjat, Rafael Contreras, com en l’autor de la placa, l’artista faller i també cartellista Vicente Lorenzo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × quatre =