25n
25N
25N

Coneix en profunditat a les Falleres Majors de Paterna

València Extra ha parlat amb les representants falleres d’aquest municipi valencià

Coneix en profunditat a les Falleres Majors de Paterna
21/02/2017 -

S’ultimen els preparatius per a les festes més esperades per tots els valencians: Les Falles 2017 que, enguany, seran més innovadores i especials que mai després d’haver sigut declarades Patrimoni de la Humanitat.

Fallas 2017 PaternaLes representants falleres, tant de València com de la resta de municipis valencians, afronten amb molta il·lusió eixa setmana que viuran amb molta intensitat, però també abrigallades pels seus familiars i, naturalment, per les seues comissions falleres.

València Extra ha parlat amb Estefanía Bueno, Fallera Major de Paterna, i Claudia Alacreu, Fallera Major Infantil de Paterna, que ens han explicat com s’estan preparant per a gaudir del seu any.

Què suposa per a vosaltres representar a Paterna?

Estefanía: Suposa un orgull, ja que és una responsabilitat representar al nostre poble, ja que és un poble molt faller i les falles són una manera de vida per als paterners. Volem que recorden a aquest poble d’una forma bonica on la germanor està molt present i sobretot nosaltres estem donant exemple, ja que totes som una.

Claudia: És un orgull complir el somni de qualsevol xiqueta fallera.

Com està sent enguany com a Falleres Majors?

Estefanía: Sincerament, està sent espectacular. Un somni fet realitat, vivint i gaudint de cada moment com si fóra l’ultime i molt il·lusionades per tot el que ens queda per viure juntes i amb la resta de comissions. Sens dubte una alegria immensa que ens té en els núvols.

Claudia: Millor del que m’haguera imaginat. Estic aprenent molt del món de les falles

Com us esteu preparant per a les Falles?

Estefanía: La veritat que portem des del mes d’octubre sense parar, però també som conscients que el que ens queda quan arribe el mes de març no va ser ni la meitat que ara, però tenim moltes ganes que arriben i segur que aguantem al peu de canó, ja que és un any i una experiència que mai més tornarem a viure. Açò si, cal agafar-ho amb calma i aprofitant qualsevol moment que tinguem per a descansar si volem gaudir al màxim de tot.

Quin és l’acte que més ganes teniu d’assistir?

Estefanía: La Crida, perquè és el moment en el qual Claudia i jo anem donar la benvinguda a aquestes falles 2017, i amb tot el suport de la nostra cort, que sense ella no seria el mateix, anem gaudir-ho molt des de la balconada de l’ajuntament. El perquè és bastant clar. Després de tot un any de treball ens mereixem gaudir de la música, de la pólvora, de les nostres cercaviles, de l’enginy i gràcia dels monuments que va arribar a partir del moment en el qual ambdues convidem a tot el poble, fallers i veïns que Paterna ja està en falles.

Fallas 2017 de Paterna

Claudia Alacreu, Fallera Mayor Infantil de Paterna

Claudia: La Crida i l’Ofrena. La Crida perquè deu ser molt emocionant parlar des de la balconada de l’ajuntament. I l’Ofrena perquè és el dia més emotiu donant-li a la Verge la meua ofrena floral.

Què tenen d’especial les Falles de Paterna?

Estefanía: Ho tenen tot, un poble gran, amb 18 comissions treballadores i lluitadores per la nostra festa, amb ganes de fer falla, de tenir bon ambient entre tots, de compartir alegries i de gaudir de tots els nostres actes propis que tenim gràcies a tenir una pròpia Junta Local.

Claudia: He descobert la germanor i he conegut el gran esforç que totes les comissions fan per a dur a terme tots els actes.

Un missatge per a animar a tots els veïns a participar d’aquestes festes.

Estefanía: Les vostres falleres majors us conviden al fet que junt elles i la seua cort isqueu al carrer a gaudir del bon ambient faller, de l’olor peculiar que impregnarà els nostres carrers el mes de març i que participeu en tot el que pugueu, que són uns dies increïbles en els quals tots ens unim per a gaudir del que tant volem que són les nostres falles, i que gràcies a tots hem aconseguit arribar el més alt possible que, com bé sabeu, ja som reconeguts com a PATRIMONI CULTURAL IMMATERIAL DE LA HUMANITAT.

Claudia: Aprofite aquestes línies per a animar a tots els veïns a viure aquestes festes, siguen fallers o no, al fet que descobrisquen a la gran família que representa les falles on tothom té cabuda. Per açò les falles han sigut declarades enguany Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × tres =