caixa popular

Fallas 2019

Fallas 2019

Les Falles 2019 ja estan ací. I, a València Extra, volem que les gaudisques al màxim. Per això, hem creat un súper especial faller perquè no et perdes cap dels esdeveniments destacats de les Falles 2019. Tota la informació sobre els horaris de l’ofrena, les mascletaes o els castells, però també rutes per a visitar els principals monuments fallers i els llocs on tastar els millors bunyols amb xocolata.

Programació dels actes principals de les Falles 2019

Ací podràs informar-te dels actes més importants de les Falles de València 2019:

La Crida

La Crida és un dels esdeveniments més esperats de l’any. I és que es dóna començament a l‘inici de les Falles. Cada últim diumenge de febrer, milers de valencians es concentren als peus de les Torres de Serrans per a escoltar el discurs tant de l’Alcalde de València, com de les Falleres Majors de la ciutat. A partir d’eixe moment, es dóna el tret d’eixida a un mes replet de pólvora, llum i color.

La Plantà

La Plantà marca l’inici de la setmana fallera. Després de tot un any d’intens treball en els tallers dels artistes fallers el seu treball es veurà materialitzat en figures perfectament disposades, encaixades i llistes per a ensenyar. Que tot aquest procés es duga a terme sense problemes depèn d’aquestes últimes hores de muntatge. El dia 15 de març hauran d’estar els monuments fallers preparats.

L’encès de llums

Els extraordinaris espectacles de llum i color són un dels principals atractius turístics de les Falles. I és que el tradicional encès de llums és tot un clàssic en la celebració de les festes josefines. Prova d’açò és la gran concentració de valencians i turistes que, cada dia, les visiten per a gaudir d’aquest autèntic luxe faller.

La Mascletà

Qui no ha sentit parlar de la mascletà de València? Des del 1 de març fins al dia de Sant Josep, el 19 de març, a les 14:00 hores, la Plaça de l’Ajuntament s’abarrota de valencians i turistes, que no es volen perdre l’oportunitat de gaudir d’una de les cites més característiques de les Falles. La pólvora, el soroll i l’ambient faller són els ingredients principals de les famoses mascletas.

L’Ofrena

Ofrenda fallas 2017En la plaça de la Verge, s’instal·la una figura de la Verge, feta de fusta, de manera que els rams de flors es van col·locant en els espais buits entre les fustes. Els rams de clavells que deixen les falleres van confeccionant el mantell de la Verge, amb un dibuix prèviament dissenyat i que canvia cada any. Els colors dels rams de l’ofrena poden canviar cada any però els més habituals el blanc, rosa i roig.

La Cremà

Fallas 2017La cremà posa fi als monuments fallers de l’any. Cada 19 de març, dia de Sant Josep, marca un dels dies més esperats per als fallers i les falleres, la cremà dels seus monuments. Després de 4 dies on els monuments han eixit als carrers de moltes ciutats valencianes, les flames els posaran fi per a tornar renovar el cicle.

Falleres majors

Coneixes les Falleres Majors de València i la seua cort d’honor? En aquesta secció et detallem el seu dia a dia i els seus principals actes.

El que no et pots perdre en les Falles 2019

Falles municipals 2019

 

Més notícies de les falles 2019

 

sempre teua
exposicion caps tallats
Escalante
exposicion caps tallats