25n
25N
25N

Les Falles de València viatgen a la ciutat alemanya de Magúncia

La paella valenciana també prendrà protagonisme el dia de la Cremà

Les Falles de València viatgen a la ciutat alemanya de Magúncia
19/06/2018 -

La plantà de la primera falla que arriba a la ciutat alemanya de Magúncia serà aquest dijous, dins del festival Johannisnacht i amb motiu del 40 aniversari de l’agermanament entre aquesta ciutat i València. La falla de Ximo Esteve, que lluirà motius identitaris valencians i un ninot de Johannes Gutenberg, es plantarà dins d’un vaixell que connectarà amb la vora del riu Rin i es cremarà el dilluns 25 de juny. Vora 70.000 persones podran veure aquesta falla, que servirà per a mantenir i enfortir les connexions entre les dues poblacions agermanades.

«Des del Govern de la Nau creiem que és important mantenir les connexions dels agermanaments que tenim i cuidar les relacions institucionals abans de subscriure molts agermanaments», ha destacat la regidora de Turisme i presidenta de Turisme València, Sandra Gómez, qui ha presentat l’esbós de la falla junt amb el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset. Gómez també ha dit que la intenció del govern municipal és «revivar les relacions amb les ciutats agermanades i des de Turisme València s’està impulsant aquesta iniciativa perquè el mercat alemany és molt interessant per a la ciutat, ja que és el que més ha crescut en el primer quadrimestre d’enguany».

Per la seua banda, el regidor Pere Fuset ha subratllat que «la falla és una de les millores targetes de visita de la ciutat», feta fonamentalment en cartó-pedra i vareta serà un «aparador de què som els valencians i de què podem oferir al públic alemany». «La cultura festiva té la capacitat d’unir i cohesionar cultures tan diferents com la valenciana i l’alemanya», ha dit Fuset, qui ha indicat que «aquesta acció promoguda per Turisme València és positiva per a la festa de les Falles i en definitiva per al conjunt de la ciutat».

La falla tindrà alguns elements identitaris i tradicionals de la cultura popular valenciana, com ara les Torres de Serrans, l’arròs, la taronja o els pirotècnics, i, a més, comptarà amb un ninot de Gutenberg, que serà indultat i romandrà al Museu de Gutenberg de Magúncia. Precisament, Gutenberg va ser el punt de cohesió entre ambdues ciutats, ja que un dels deixebles de l’inventor de la impremta va fer la primera rèplica d’aquesta ferramenta a València i va fer la primera còpia impresa certificada fora de Magúncia en l’àmbit europeu.

L’artista faller Ximo Esteve arribarà entre hui i demà a Magúncia per preparar la falla amb vistes a dijous. Mentre que diumenge, la regidora Gómez junt amb el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i la Fallera Major de València, Rocío Gil, es traslladaran a Magúncia fins dimarts, on, a més de contemplar la Cremà de la falla, tindran tota una agenda institucional per enfortir els llaços econòmics i socials amb la ciutat alemanya.

El dia de la Cremà, el pròxim dilluns, també està previst que es faça una paella per a aproximadament 600 persones, per tal d’acostar el plat més valencià a terres alemanyes i difondre així la gastronomia autòctona. Els plats es podran adquirir per 5 euros i la recaptació anirà destinada a una ONG de xiquets i xiquetes amb càncer.

La regidora de Turisme, Sandra Gómez, ha exposat també que «estem reprenent els llaços econòmics, socials, culturals, etc., que ens uneixen amb aquesta ciutat agermanada». En eixe sentit, Gómez ha exposat algunes dades sobre el creixement del turisme alemany en aquest primer quadrimestre d’enguany. Les pernoctacions, concretament, han crescut un 28 % respecte al mateix període de l’any passat, arribant a les 68.000 pernoctacions, i amb un total de viatgers de 21.378, que suposa un creixement d’un 20 %.

Dins d’eixe intercanvi cultural i amb motiu del 40 aniversari de l’agermanament, Gómez també ha anunciat que en el pròxim Nadal es podrà gaudir d’una part del mercadet de Nadal de Magúncia a la ciutat de València, un element identitari i rellevant d’aquesta ciutat alemanya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 1 =

CCCC
torrent