25n
25N
25N

Les Falles fan un pas avant cap a la sostenibilitat

Les comissions falleres s’adhereixen a la campanya ‘Per unes Falles sostenibles’

Les Falles fan un pas avant cap a la sostenibilitat
17/01/2019 -

Des que les Falles van ser declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, des de les institucions públiques s’han anat duent a terme diferents accions perquè les nostres festes siguen sinònim d’avanç. Així, la Diputació de València, la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, i l’Ajuntament de València han unit forces per a convertir les Falles en un exemple de sostenibilitat i respecte pel medi ambient.

Sota el projecte ‘Per unes Falles sostenibles’, des de 2017, les tres Administracions Públiques no han escatimat esforços a dur a terme un estudi per a analitzar com viu el col·lectiu faller les nostres festes josefines, però també l’impacte mediambiental que produeix alguns actes emblemàtics de les Falles, com la cremà.

Un impacte que cal no perdre de vista, sinó que, com explicava el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, “és necessari ajuntar esforços perquè totes les persones i col·lectius relacionats amb el món faller puguen fer els seus plans estratègics i, entre tots, prendre les millors decisions”. Un exemple, el projecte d’innovació que, fa un parell d’anys, va començar a desenvolupar la Universitat Politècnica de València amb l’objectiu d’introduir materials més sostenibles en els monuments fallers per a crear una combustió molt més neta.

No obstant això, que les Falles avancen cap a la sostenibilitat també depén del comportament de la ciutadania. En aquest sentit, des de l’Ajuntament de València també s’han estat duent a terme altres accions, com la campanya ‘Ara pots pujar el reciclatge’, per a aprofitar el gran motor social de les Falles i conscienciar sobre la importància del reciclatge d’envasos.

Ara, amb la vista posada en les Falles 2019, aquesta idea torna a agafar força i, aquesta vesprada, es presentarà el vídeo per l’adhesió al pacte ‘Per unes Falles sostenibles’. La projecció tindrà lloc, a les 19.00 hores, en el saló d’actes del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), a la qual també assistirà la Fallera Major de València, Marina Civera, juntament amb altres representants del món faller, així com el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

Durant l’acte, també es farà lliurament de les primeres cartes d’adhesió a les comissions falleres que s’han compromés amb aquesta campanya perquè la sostenibilitat de les nostres festes requereix la implicació de tots i totes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 8 =

bombers
Valencia activa