25n
Orgull
Orgull

Les Falles reben els seus monuments amb "emocions enfrontades": "Tens por pel covid però cal seguir avant"

Les Falles reben els seus monuments amb "emocions enfrontades": "Tens por pel covid però cal seguir avant"
19/08/2021 -

Les comissions falleres han començat aquest dijous a rebre els seus ‘ninots’ des de les instal·lacions de Fira València, on han romàs emmagatzemats durant més de 500 dies, amb “emocions enfrontades” perquè existeix “la por per la covid, però has de seguir avant”.

Així ho ha destacat en declaracions a Europa Press el president de la comissió fallera Sagunt-Sant Guillem, Juan José Barberá, qui ha explicat que, després d’aquesta ‘mudança’ que ha començat hui a les 8.00 hores, tenen ganes de veure a la seua falla en la seua demarcació. La comissió plantarà el dia 1 de manera manual i intentaran avançar-la “tot el possible a la vesprada per a poder complir amb el toc de queda”.

La primera falla a eixir de Fira València ha sigut la de Sant Josep de Pignatelli, de l’artista faller Fer Març, seguida dels monuments de Sagunt-Sant Guillem; Jacinto Labaila-Manuel Simó i Tomasos-Carles Cervera, tots ells amb previsió de deixar les instal·lacions de la Fira abans de les 12.00 hores.

De la tercera falla del dia, el president de Jacinto Labaila-Manuel Simó, Vicente Pascual, comparteix el sentiment d’emoció i ha afirmat té “moltes ganes” que arribe la ‘plantà’ que, en el seu cas, començarà el 28 amb la part central del monument i, a partir del 31, continuaran amb la resta de figures i la infantil.

En relació amb el paper que juga la pandèmia en aquestes festes tan atípiques en celebrar-se al setembre, Pascual ha explicat que “encara que la por sempre existeix i el primer és la salut, en aquest punt saps amb quasi tota seguretat que hi haurà Falles”.

A més, ha assenyalat que el que sí que genera por en la seua comissió és que en aquests dies que els monuments estaran a la intempèrie al carrer algú faça “alguna gamberrada”, encara que ha indicat que confia en la responsabilitat de la gent perquè “fins i tot el que no és faller s’ha acostat a mirar”.

Per part seua, el president de Sagunt-Sant Guillem ha confessat que en l’àmbit personal “tens por”, però en l’àmbit faller entenen que “cal intentar seguir avant, vist que en una altra mena de situacions o d’oci sí que es permet que es realitzen” esdeveniments i des del món faller entenen que “amb bones mesures de seguretat i de prevenció” es poden celebrar la ‘plantà’ i la ‘cremà’.

“TAN BÉ COM SIGA POSSIBLE”

Així mateix, creu que des de la Junta Central Fallera (JCF) “han estat molt en contacte amb totes les comissions falleres” per a dur a terme l’organització de les festes. Barberá ha ressaltat també l’actitud del món faller quant a “la responsabilitat, prevenció i mesures” que han adoptat per a “intentar fer-ho en la mesura del possible, tan bé com siga possible”.

Barberá desitja que “no hi haja cap contratemps” perquè “tothom puga gaudir”. Sobretot s’ha mostrat esperançat amb una mirada de cara al futur, a les Falles de 2022, perquè puguen ser “tan normals com siga possible”.

En aquesta línia, Pascual espera que aquestes Falles plenes de mesures de seguretat i de prevenció contra la covid-19 en les quals el món faller no ha de “deixar de demostrar la seua responsabilitat”, servisquen perquè les de març siguen “molt menys atípiques” i ha assegurat que perquè es complisca aquest objectiu es reinventaran “de la millor manera possible”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 9 =