caixa popular

Les Falles i la seda, protagonistes de València a FITUR 2018

Les Falles i la seda, protagonistes de València a FITUR 2018
18/01/2018 -

Les Falles i la seda han tingut especial protagonisme en la segona jornada de la 38 edició de la Fira Internacional del Turisme (FITUR), que se celebra a Madrid fins diumenge 21 de gener. Així ho ha indicat la regidora delegada de Desenvolupament Econòmic Sostenible i presidenta de la Fundació Turisme València, Sandra Gómez, després d’assenyalar “que la unió de la seda i les Falles permet transmetre la tradició i l’avantguarda valenciana, el caràcter, la creativitat, i la innovació de la nostra ciutat”.

“Són elements que fan de València una ciutat única i singular”, ha manifestat la regidora, que també ha destacat “el treball realitzat perquè qualsevol visitant puga conéixer i descobrir la nostra cultura en qualsevol moment d’any”. “Per açò, resulta imprescindible que la nostra festa i la nostra tradició sedera tinguen visibilitat en una fira tan important per al sector turístic com és Fitur, en aquest cas a partir de la indumentària valenciana”, ha afegit Gómez.

A aquest efecte, onze Falleres Majors de València han desfilat hui, per primera vegada a Madrid, on han mostrat el disseny i la innovació que els indumentaristes valencians apliquen a la seda. En Fitur també s’ha habilitat una maqueta de la falla municipal 2018 dels artistes Latorre i Sanz amb disseny d’Okuda, una maqueta de la Falla municipal infantil 2018 de l’artista Miguel Hache amb la col·laboració de Reyes Pe, i una exposició d’Indumentària del segle XVIII realitzada per la indumentarista Empar Fabra.

Per la seua banda, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha recordat que “des de fa tres anys la màxima ambaixadora de les Falles està present a FITUR. Hem vingut a acompanyar-la, a ella i a la seua cort, a un estand de València on les Falles tenen un gran protagonisme i que vol ser una finestra al món i a tots els professionals del turisme perquè coneguen una festa que és, sobretot, cultura, com confirma la declaració de Patrimoni Immaterial de la Humanitat. En aquest estand parlem de seda, parlem d’indumentària i parlem també de l’art faller” ha assegurat Fuset. “Les festes de València i molt especialment les Falles són un motor de primer ordre per posicionar la marca València en el turisme cultural i de qualitat. Estem treballant coordinadament perquè València estiga al mapa per una festa que ja és Patrimoni de la Humanitat”.

CONVENIS DE COL·LABORACIÓ AMB RENFE I SEVILLA

Durant la jornada de hui també s’han tancat diversos acords de col·laboració que posen de manifest la consolidació de València com a destinació turística de principal interés.

Un dels més destacats ha sigut la signatura d’un conveni anual amb Renfe que reflecteix la importància que València atorga a les connexions ferroviàries com a mitjà per a promoure el turisme, principalment el cultural i el MICE (Meetings, Incentius, Convencions, Esdeveniments i Congressos). L’acte s’ha fet en presència del director general de Renfe Viatgers, Ramón Azuara Sánchez, i la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, acompanyats per la Fallera Major de València 2018, Rocío Gil, i la seua Cort d’Honor.

D’altra banda, s’ha renovat l’acord de col·laboració amb Sevilla amb l’objectiu d’establir noves línies d’actuació que ajuden a potenciar el posicionament de totes dues destinacions a través d’accions de promoció creuades, assistit pel primer tinent d’alcalde de Sevilla, Antonio Muñoz, i la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, acompanyats també per la Fallera Major i la seua Cort d’Honor.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 18 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris