caixa popular

Les Falles es colen en l'oferta formativa de les universitats

La UV i la UPV creen el Diploma d’Expert en Falles i Creativitat

Les Falles es colen en l'oferta formativa de les universitats
31/07/2017 -

La Universitat de València (UV) i la Universitat Politècnica de València (UPV) han creat, juntament amb la col·laboració del Gremi d’Artistes Fallers, el Diploma d’Expert en Falles i Creativitat, amb l’objectiu de professionalitzar aquest sector, formant professionals de diferents àmbits, com a artistes fallers, arquitectes, artistes visuals o dissenyadors, entre altres.

D’aquesta manera, aquest diploma interuniversitari comptarà amb 30 crèdits, als quals podran optar els alumnes que hagen cursat el títol d’Expert Universitari en Disseny de Monuments Efímers i Tematitzacions de la UPV o el d’Expert Universitari en Falles i Creativitat de la Universitat de València.

L’objectiu principal d’aquest diploma consistirà a donar a conéixer, als estudiants, la cultura fallera en el seu vessant més creatiu, tenint en compte les seues possibilitats econòmiques, però també atorgar-los les eines necessàries per a desenvolupar un projecte de falla.

No obstant això, cada universitat se centraran en aspectes diferents. Així, en la Universitat Politècnica de València farà major recalcament en els aspectes més tècnics, artístics i de materials de les Falles. D’aquesta manera, posarà el focus en les Falles, però també en els parcs temàtics, amb la realització de dos projectes, un en falles i un altre en tematitzacions, abordant-los des de les tècniques escultòriques digitals.

Per la seua banda, la Universitat de València aposta per l’estudi de la nostra festa des d’una perspectiva més humanística, teòrica i soci antropològica. En aquest sentit, s’abordaran les Falles analitzant els aspectes històrics i sociològics com a experiència estètica, de creació i d’identitat.

Així mateix, el Gremi d’Artistes Fallers també ha volgut posar el seu granet de sorna en aquesta nova oferta formativa, per la qual cosa els estudiants tindran l’oportunitat de realitzar pràctiques en els tallers dels artistes, a més d’incloure en la programació visites culturals al museu faller.

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + set =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris