25n
25N
25N

Les Falles de 2020 no coincidiran amb les Fogueres d'Alacant

L’Ajuntament ja treballa per a donar una solució consensuada a l’ajornament de les Falles de València

Les Falles de 2020 no coincidiran amb les Fogueres d'Alacant
11/03/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del govern municipal ha comparegut per a valorar l’ajornament de les Falles de València. “Des de l’Ajuntament hem estat duent a terme un doble esforç: transmetre tranquil·litat a la ciutadania, i dibuixar escenaris alternatius davant aquesta crisi sanitària”. Al costat de Ribó han comparegut la vicealcaldessa, Sandra Gómez, i el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, que han volgut transmetre un missatge de “tranquil·litat”, ja que l’ajornament de les Falles s’ha dut a terme “de manera preventiva pel gran moviment de gent que comporta la celebració d’aquestes festes”.

A les 20.22 hores, ha explicat Ribó “el president de la Generalitat, Ximo Puig, es va posar en contacte amb mi per a transmetre’m la decisió d’ajornar les Falles. Des de l’Ajuntament vam donar diverses alternatives, però la contundència de l’informe era tal” que no es va remenar una altra opció que no fora la suspensió temporal de les Falles 2020. En aquest sentit, Ribó ha remarcat que, ara, serà necessària “la unitat entre administracions per a donar una solució als sectors afectats”.

I és que la cancel·lació de les Falles ha suposat un dur revés ja no només a les comissions falleres o als artistes fallers, sinó a altres sectors com la pirotècnia, el sector hoteler, el florista o el de restauració, entre altres. Per això, s’estan estudiant mesures que els ajuden a pal·liar aquest “dur colp”, com podria ser el retard del pagament d’impostos com l’IVA, IRPF o quotes de la Seguretat Social. No obstant això, tot està per estudiar.

La vicealcaldessa Sandra Gómez ha mostrat el seu suport al món faller per aquest “colp emocional”, i ha informat que es convocaran a les diferents comissions de treball per a donar solucions a tots i cadascun dels sectors afectats.

Des de l’Ajuntament han confessat que no s’esperaven que s’anava a optar per l’ajornament de tots els actes fallers. No obstant això, el més important “és seguir les recomanacions” per a prevenir un agreujament del coronavirus. Així i tot, Galiana ha sigut contundent en afirmar que “les falles s’han de cremar”. “No està l’opció de deixar aparcades les Falles fins a 2021”, ha conclòs.

Preguntats pels periodistes, l’alcalde de València ha rebutjat la idea de fer coincidir les Falles amb les Fogueres d’Alacant per dues qüestions: no fer ombra a una altra festa important de la Comunitat Valenciana, i per raons tècniques, ja que “els artistes fallers no poden plantar en dos llocs alhora”. De moment, s’està treballant per a donar una solució als monuments fallers que ja són al carrer; oferir ajudes als sectors afectats; i buscar una nova data per a les Falles de 2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =