25n
25N
25N

Junta Central Fallera anuncia que les Falles 2021 seran virtuals al març

Si la situació ho permet, al juliol o setembre hi hauria plantà, cremà i algun acte

Junta Central Fallera anuncia que les Falles 2021 seran virtuals al març
17/02/2021 -

Hi haurà Falles 2021, això sí, virtuals. Tal com ha anunciat la Junta Central Fallera (JCF), “s’està treballant molt per a fer unes Falles virtuals, en línia, que tindrà un programa d’activitats que va des de la Crida a la “Cremà”. Les Falles 2021 tindran la seua versió virtual durant els dies grans de març després de la cancel·lació de les celebracions festives per segon any consecutiu.

Després de l’aclaparador increment dels contagis el mes de gener que va portar a la cancel·lació de les Falles d’enguany, els col·lectius fallers han posat sobre la taula fins a tres possibles plans per a la realització de les Falles 2021. La delicada situació per la qual travessen algunes comissions a causa de la inactivitat de les festes ha portat al fet que es faça tot el possible per traure aquesta situació endavant.

De moment, es preveu que tot es faça de manera online pel fet que, com recorda el president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, “tothom voldrà ser present. Tot el que farem serà online”. Es duran a terme iniciatives perquè es puguen celebrar aquests dies, però cadascun des de la seua casa.

“Per exemple, que en cada balcó o portal es penge un element que ens identifique, com la brusa o el polar per a demostrar que ací viu un faller. És fer-nos notar. És, d’alguna forma, sistematitzar el que va generar la iniciativa popular fa un any, quasi en un vist i no vist, amb ofrenes a casa, falles plantades amb acurtables o música des del balcó”, explica Galiana.

Un dels actes que sí es podran realitzar de manera presencial és assistir a la missa de San José, ja que només caldria complir les restriccions d’aforament. Carlos Galiana va assegurar que els detalls es coneixeran a partir del dijous, quan es reunirà amb l’arquebisbat “perquè les misses les organitza l’església”. Ocorre amb això el mateix que amb qualsevol opció de fer no una ofrena, sinó el lliurament de flors durant el mes.

Així, les Falles 2021 sembla que segueixen avant, encara que haja de ser amb aquesta fórmula no presencial. Els col·lectius fallers tractaran de fer tot el possible perquè no ocórrega com l’any passat i que en aquest curs puga celebrar-se -dins del que toca viure en aquesta ‘nova normalitat’- les Falles de la millor manera possible i sense que això signifique grans pèrdues per a un sector, el faller, que s’ha vist molt afectat per la pandèmia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =