25n
25N
25N

Dos mesos per a unes Falles més sostenibles i inclusives

Les Falles 2018 comptaran amb un pressupost que arribarà als 2.269.182 euros

Dos mesos per a unes Falles més sostenibles i inclusives
02/01/2018 -

València tornarà a gaudir, en tan sols dos mesos, de les seues festes més tradicionals, i que formen part de la història i la cultura dels valencians: les Falles. Ja ha passat més d’un any des que la UNESCO declarara les Falles com a Patrimoni de la Humanitat i, per tant, des de Junta Central Fallera treballen perquè, cada any, les nostres festes siguen no solament millors, sinó que es veja representada tota la societat. Tant és així que les Falles 2018 seran més sostenibles, però també més inclusives.

D’aquesta manera, Junta Central Fallera, amb la col·laboració de l’ONCE, han adaptat al sistema braille tota la cartelleria i tota la retolació oficial, amb l’objectiu d’eliminar les barreres per a les persones amb diversitat visual, i afavorir la inclusió en la festa de tots els sectors de la societat valenciana. Però això no és tot, ja que València, cada vegada més, s’està convertint en una ciutat més verda i sostenible, i les Falles no podien ser menys. Així, des de l’Ajuntament de València, la Conselleria de Medi ambient i la Diputació de València, també s’ha impulsat un pla estratègic per a aconseguir una major sostenibilitat en el vessant econòmic, social i ambiental de la festa.

Sota el lema ‘Per unes falles sostenibles’, s’ha realitzat un estudi per a conéixer com viu les Falles el col·lectiu faller, i quina part de la festa li agrada més als turistes, així com un estudi sobre l’impacte econòmic i, per descomptat, l’impacte ambiental que produeix alguns actes fallers, com la cremà. I és que a més de gaudir, també és necessari parar esment en l’estalvi en el consum d’energia o aigua o en la generació de residus, entre altres factors.

Llum, color, monuments sorprenents i, sobretot, molta pólvora tornaran als nostres carrers per a fer vibrar i emocionar a valencians i visitants. Unes Falles que tornaran a comptar amb un calendari d’actes complet, en el qual la innovació no farà ombra a la tradició. A més, enguany, les Falles disposaran d’un pressupost major, que arribarà als 2.269.183,43 euros. Un augment de 52.940,26 euros, que es destinarà a ampliar la cobertura de les comissions falleres per a la realització de revetles, i a incrementar els premis per a les falles. El compte arrere per a les Falles 2018 ja ha començat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 17 =

bombers
CCCC
bombers