caixa popular

La grip s'ha cobrat 472 morts des de principis de novembre

La vacuna contra la grip no ha tingut l’eficàcia desitjada

La grip s'ha cobrat 472 morts des de principis de novembre
14/02/2018 -

Des que va començar l’hivern, molts han sigut els que han patit els efectes de la grip. Una pandèmia que s’ha convertit en la més letal de l’última dècada, fins i tot per damunt de la famosa grip A, que va patir tot el territori espanyol en 2009. D’aquesta manera, i d’acord amb l’informe de la Xarxa Nacional de Vigilància Epidemiològica de l’Institut de Salut Carlos III, des de primers de novembre de 2017 fins a l’actualitat, la grip s’ha cobrat un total de 472 morts a Espanya.

Un excés de mortalitat, causada per la grip, que s’ha concentrat, fonamentalment, entre les persones majors de 64 anys, així com en la fase d’ascens de l’epidèmia gripal. No obstant això, aquest informe també revela que, malgrat les defuncions, la taxa d’afectats està sent lleugerament superior respecte a la dels dos últims anys.

I, A què es deu els estralls que està causant enguany la grip? Principalment, i tal com han confirmat, la vacuna d’enguany només inclou una part del virus B, a més dels tipus AH1N i AH3N2, inicialment previstos. No obstant això, l’epidèmia d’enguany conté un elevat predomini del virus B, que ha provocat que la vacuna no haja tingut l’eficàcia desitjada. L’Organització Mundial de la Salut és l’encarregada de determinar quins ceps del virus són les que més estan circulant, i a partir d’ella s’elabora la vacuna contra la grip. Així i tot, aquest virus té una alta capacitat de mutació, que ha generat que el preparat biològic amb el qual es va realitzar la vacuna, ja no es corresponga amb els virus que estan en auge ara.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 2 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris