25n
25N
25N

La Falla Poeta Alberola-Totana, una falla oberta al barri

Un dels actes més esperats per la comissió és la Cercavila del Soroll

La Falla Poeta Alberola-Totana, una falla oberta al barri
18/03/2017 -

La Falla Poeta Alberola-Totana té el seu origen en una Falla Infantil, que va sorgir l’any 1961, de la mà d’un matrimoni sense fills, Luis Castellar i Concha Cortina, que van voler que els xiquets del barri no hagueren d’eixir d’ell per a gaudir de les Falles.

A poc a poc, aquesta comissió infantil va anar creixent fins que en l’exercici 1972-1973 es va formar la primera comissió major. Aquesta Falla ,alçada gràcies a l’esforç dels veïns, es va convertir en un orgull per a aquest matrimoni faller, però també per a tota la comissió fallera.

València Extra ha parlat amb els membres de la Falla Poeta Alberola-Totana, que ens ha explicat com celebren aquestes festes tan especials.

Com definiries a la teua Falla?

La falla Totana és una falla vitalista, oberta i divertida, que tracta d’estar oberta al barri i buscar activitat tot l’any per als fallers i amics de totes les edats. Les diferents generacions conviuen com a una gran família que es preocupa pel benestar dels seus.

Quins són els actes fallers que destacaries?

Un acte molt volgut entre la xicalla de la falla és la cercavila del soroll. El dia de Sant Josep, just abans de començar la cremà, els nostres “Totanets” desfilen pel barri fent soroll amb elements casolans (xiulets, cassoles, olles, tambors…) cridant d’aquesta forma als veïns i expressant també els nervis propis del moment.

La Falla també té una sèrie d’activitats senzilles però molt divertides que es desenvolupen a la setmana fallera. Una nit es tanca amb la “patatada criminal” (degustació de creïlles fregides per a tots els assistents), els playbacks bojos i també el “tunea tú mesa” (festa de disfresses amb decoració també dels racons de la carpa).

Parla’ns de la comissió fallera

La comissió està formada per persones molt diverses, de diferents edats i procedències. Però si hi ha alguna cosa que defineix a la majoria dels fallers és que són persones acollidores, que prenen la falla no com un lloc tancat sinó com un punt de trobada al qual rebre als amics i gaudir amb ells, siguen de dins o de fora de la comissió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + tretze =

museo prehistoria