25n
25N
25N

Al voltant de 300 persones plantaran al tomb la Falla Municipal

Al voltant de 300 persones plantaran al tomb la Falla Municipal
10/03/2017 -

La Plaça de l’Ajuntament serà l’escenari aquest dissabte, dia 11, d’un espectacle inèdit fins ara per les seues característiques, la plantà al tomb de la falla municipal, que enguany arribarà fins als 41 metres d’altura. A partir de les 6 de la vesprada serà el moment de recuperar la genuïna plantà al tomb. Entre 200 i 300 persones, dues de les quals seran l’alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, alçaran al tomb el remat principal de la falla.

Per garantir la seguretat de totes i tots, l’estructura estarà subjectada per grues que asseguraran la peça i evitaran que puga caure durant l’alçada. A més, s’establirà un perímetre de seguretat de 60 metres de radi al voltant de la falla. En aquesta plantà al tomb, també participaran representants dels sectors i agrupacions falleres, així com d’unes altres entitats de la ciutat per simbolitzar l’esforç col·lectiu per la festa.

La falla municipal és obra d’un equip d’artistes fallers, encapçalats per Manolo García. Du per lema ‘València, Ca La Trava’ i, igual que la falla infantil municipal, va ser triada per un jurat independent, sense vot polític i amb unes bases consensuades pel gremi d’artistes fallers. Els membres d’eixe jurat van ser designats a proposta d’entitats falleres i culturals de la ciutat.

Hi ha previst que l’alçada al tomb del remat principal de la falla municipal d’enguany acabe vora les 20 hores. Més tard, a les 12 de la mitjanit hi haurà un espectacle nocturn a la mateixa Plaça de l’Ajuntament a càrrec de la Pirotècnia Tomàs.

“Convidem tots els valencians i valencianes, així com a tota la gent que ens visite, a acostar-se per gaudir d’una iniciativa molt espectacular que tornarà a demostrar al món com de singular i impactant és la festa de les Falles”, ha afirmat Fuset.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × tres =

museo prehistoria
museo prehistoria