Espuig: "Per a mi, és quasi un punt final a la meua carrera, i no podia ser millor que plantant en la Plaça de l'Ajuntament"

Manolo Martín, José Ramón Espuig i Escif han unit les seues trajectòries per a plantar la Falla Municipal 2020

www.cendradigital.com / Falla de José Ramón Espuig

Espuig: "Per a mi, és quasi un punt final a la meua carrera, i no podia ser millor que plantant en la Plaça de l'Ajuntament"
18/04/2019 -

Durant la vesprada d’ahir, un jurat multidisciplinari, i completament despolititzat, triava, entre un total de huit candidatures, als artistes fallers que plantarien la Falla Municipal 2020. Finalment, Manolo Martín i José Ramón Espuig, comptant també amb el treball de l’artista valencià, Escif, van aconseguir entusiasmar al jurat amb el seu projecte “Això també passarà”.

València Extra ha parlat amb l’artista faller, José Ramón Espuig, que s’ha mostrat “molt il·lusionat” per poder plantar en un d’enclavaments més emblemàtics de la ciutat de València, com és la Plaça de l’Ajuntament. “Fa dos anys ho vaig intentar, però no ho vaig aconseguir. I, en aquesta ocasió, la veritat que ens presentàvem amb un projecte molt potent, que va aconseguir conquistar al jurat”.

De com va nàixer aquesta idea, Espuig conta que “Manolo Martín m’ho va comentar, i des del principi em va il·lusionar moltíssim. Entre els tres hem anat madurant la idea i la veritat és que ens presentarem amb un projecte molt innovador. A més, Escif no és sol un grafiter més, sinó que darrere de cada treball seu hi ha una història i s’involucra en tot el que fa”, al que afig, “Manolo i jo ja havíem treballat junts en treballs alternatius a les Falles, i tots dos coneixíem l’obra d’Escif. Hem treballat en molt bona sintonia, i estem molt il·lusionats per mostrar el projecte”.

Poc es pot avançar encara de com serà el monument municipal de les Falles 2020, però el que està segur és que no deixarà a ningú indiferent. “Incorporarà un parell de coses que mai s’han vist en la Plaça de l’Ajuntament, i pensem que sorprendrà. De fet, l’adjectiu que més es va repetir entre el jurat quan li contarem el projecte va ser ‘brutal”.

Manolo Martín, José Ramón Espuig i Escif han unit les seues trajectòries amb aquest projecte que es plantarà en la Plaça de l’Ajuntament. El Taller de Manolo Martín és una organització multidisciplinària de les Arts Plàstiques i Aplicades, amb capacitat per a abordar qualsevol tipus de treball artístic. Per part seua, Espuig, mestre major del Gremi d’Artistes Fallers, ha plantat fins a 142 falles grans, a més de moltes altres en categories inferiors i 28 falles infantils des de 1974.

A ells se suma l’artista valencià Escif, considerat com un dels referents més rellevants de l’escena de l’art urbà mundialment. Amb dibuixos nítids, línies clares i colors sobris planteja pintures llibertàries que qüestionen les lluites actuals, els moviments de resistència i els problemes mediambientals. Aquest artista, que porta l’art de carrer en les venes, ha mostrat els seus treballs en centres d’art de tot el món, com el Power Station de Xangai o el Palais de Tokio de París.

Els tres afronten aquest repte amb “ganes de quedar bé”, i amb el desig que “agrade a la gent”. I és que cadascun té alguna cosa a aportar a aquest projecte. Manolo Martín aporta la força; Escif el seu estil inconfusible; i José Ramón Espuig l’experiència. “Em queden tres anys per a jubilar-me, he plantat falles en totes les seccions, i només em faltava la Plaça de l’Ajuntament. Per a mi, és quasi un punt i final a la meua carrera, i no podia ser millor”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − setze =

sagunt a escena 2019
turismo salou