caixa popular

El color, protagonista indiscutible de la Falla Municipal de 2018

La cremà de la Falla Municipal tindrà una durada de més d’una hora

El color, protagonista indiscutible de la Falla Municipal de 2018
06/03/2018 -

Dissabte passat, la Cavalcada del Ninot mostrava les primeres figures que conformaran la Falla Municipal d’enguany. Un gran cap en forma d’ós, obra dels artistes José Latorre i Gabriel Sanz, i dissenyada per l’artista urbà Okuda, que no va deixar indiferent a ningú. Un monument únic que atraurà la mirada de turistes i valencians i que, sens dubte, serà la més acolorida de la història. D’aquesta manera, Okuda ha dissenyat un monument en tres dimensions, que rescata alguns dels personatges dels seus llenços per a donar-los vida, encara que siga efímera.

Sota el títol ‘Equilibri Universal’, Okuda ha apostat per una escultura en forma de tòtem, que estarà envoltada per figures geomètriques on el color serà el principal protagonista. Una proposta arriscada que, a més de combinar l’imaginari amb el real, pretén reflexionar, amb la ironia que caracteritza als monuments fallers, sobre la piràmide de valors que sustenten la nostra societat. No obstant això, la gran novetat d’enguany és que el mateix Okuda participarà en la plantà, pintant en directe algunes de les parts principals del monument faller.

L’Alcalde de València, Joan Ribó, ha volgut destacar el colorit d’aquesta falla municipal, però també ha posat l’accent que la falla d’enguany ‘suposa una gran renovació, ja que està feta en fusta. Quan parlem de materials, hem d’avançar cap a materials que cremen bé i que siguen sostenibles’. Una important innovació, ja que no solament garantirà una cremà més neta, sinó que la seua durada serà de més d’una hora.

En aquest sentit, el Regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha recalcat que ‘la fusta ens permetrà recuperar l’espectacle de la cremà, la flama serà la protagonista en una falla on el color destacarà des de la plantà fins a la cremà’.

‘Equilibri Universal’ sorgeix d’una col·laboració entre l’artista internacional Okuda, que ha realitzat el disseny, i els artistes fallers Latorre i Sanz Artesans, que tornaran a la Plaça de l’Ajuntament deu anys després. El resultat: una estructura de 24 metres, on destacarà tant els triangles de colors, com la bellesa del monument faller.

Okuda


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + disset =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris