25n
25N
25N

La Falla Immaterial també es 'planta' als carrers de la ciutat

La Falla Immaterial també es 'planta' als carrers de la ciutat
29/02/2020 -

Un equip d’animació del projecte de la Falla Immaterial de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE-UV) donarà a conéixer i repartirà productes de marxandatge aquest diumenge en la Crida i els dies 6, 7, 13 i 14 de març al voltant de les mascletaes.

La Falla Immaterial és una iniciativa de divulgació científica de l’ETSE-UV que “acosta la festa fallera a l’avantguarda en enginyeria i ciència de dades”, ha explicat l’organització en un comunicat.

D’aquesta forma, a partir d’aquest diumenge la població de la ciutat i els seus visitants podran conéixer la quarta edició d’aquest projecte “també al carrer”. Un equip d’animació “eixirà de les pantalles” amb motiu de la Crida i també els dies 6, 7, 13 i 14 de març al voltant de les mascletaes per a explicar la quarta edició del projecte i animar a la gent a xarrar amb el robot Xe-xe.

La iniciativa està dedicada enguany als Objectius del Desenvolupament Sostenible i ajuda a prendre consciència de l’impacte que tenen les xicotetes decisions individuals sobre la sostenibilitat global i ho fa gràcies a un bot amb intel·ligència artificial que “posa a prova el nostre compromís”.

‘Xe-xe’ planteja una sèrie de preguntes relacionades amb els ODS. En funció de les respostes, la puntuació es tradueix en un ninot concret: la carabassa Pepeta, el bunyol Rafel, Vicent ‘el Traca’ o els fallers Ampariues i Nelo. En l’entorn virtual, aquest ninot es planta en la plaça de la Falla Immaterial. Al carrer, l’equip d’animació repartirà com a marxandatge ninots que representen el nivell de sostenibilitat de les persones participants.

A més de les activitats d’animació al carrer, l’EMTV, el canal de televisió dels autobusos de València, emetrà del 12 al 19 de març un anunci sobre la Falla Immaterial en tota la flota de vehicles. Abans, de l’1 al 9 de març, hi haurà dos busos tematitzats en les línies 92 i 35 de l’EMT.

LA FALLA IMMATERIAL

L’equip que lidera el desenvolupament de la Falla Immaterial està format per Francisco Grimaldo (direcció); Emilia López i Emilio Soria (gestió i anàlisi de dades); Elena Álvarez, Gabriel Chaparro i Daniel García (programació), i Alejandro Casasús (disseny).

La Falla Immaterial té el suport institucional de la Càtedra Baleària en Intel·ligència Artificial i Neurociència, el Centre Cultural La Nau, el Servei de Política Lingüística, la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València, la Junta Central Fallera, l’Ajuntament de València i l’EMT de València, a més del patrocini d’entitats com a Destilerías Tenis i Grupo CAPS.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 20 =

bombers
CCCC
Valencia activa