La Falla Immaterial de la Universitat de València 2020 uneix sostenibilitat i intel·ligència artificial

Els participants que aconseguisquen la màxima puntuació entraran en el sorteig del Premi Sostenibilitat 2020

Guardar

falla-inmaterial-2020
falla-inmaterial-2020

La Universitat de València ha presentat la Falla Immaterial 2020, que ja va per la seua quarta edició. Una proposta en la qual la intel·ligència artificial es conjumina amb la sostenibilitat amb l'objectiu de conscienciar a la ciutadania de l'impacte que tenen les nostres accions en el medi ambient i, sobretot, "fer veure que encara estem molt lluny d'aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible".

En què consistirà la Falla Immaterial de 2020? En aquesta ocasió, els participants es trobarà amb Xe-xe, un bot conversacional que amb només quatre preguntes sobre pràctiques sostenibles, i amb un toc d'humor, t'assignarà un ninot en funció de la puntuació aconseguida. Pepeta, Rafel, Vicent, 'el traca', Ampariues i Nelo són els personatges que acompanyaran a Xe-xe en aquesta missió. Només els que aconseguisquen convertir-se en Ampariues o Nelo seran els que aspiraran a ser candidats al Premi Sostenibilitat de la Falla Immaterial 2020, dotat amb 200 euros.

Com ha explicat el director del projecte, Francisco Grimaldo, "aquest bot té prop de 1.000 milions de converses diferents i, amb aquestes preguntes, mesurarà el nivell d'alineament de la persona amb la qual parla respecte a l'Agenda 2030". Per descomptat, ha afegit, "es podrà participar tantes vegades com es vulga per a aconseguir la màxima puntuació".

Per a participar, només caldrà accedir a la web fallaimmaterial.com. A més de contestar a les preguntes, Xe-xe no només situarà el teu ninot en un punt de la plaça de l'Ajuntament, sinó que també podràs gaudir d'una mascletà i, fins i tot, d'una cremà multimèdia.

El projecte s'ha presentat, aquest matí, en una roda de premsa al Centre Cultural La Nau, que ha comptat amb les intervencions d'Isabel Vázquez, vicerectora d'Estudis i Política Lingüística de la UV; Pere Fuset, regidor de Cultura Festiva; Francisco Grimaldi, subdirector de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la UV; i Emilia López, professora de la Facultat de Magisteri de la UV.

Pere Fuset ha volgut donar l'enhorabona per aquest projecte que uneix la innovació amb "una festa que no és només dels fallers i falleres, sinó del conjunt de la societat". Així mateix, ha assenyalat que "les falles materials també estan treballant perquè cada vegada siguen més sostenibles".

L'any passat, la Falla Immaterial va aconseguir més de 12.000 participants, i des dels seus inicis ha superat els tres milions d'interaccions.

Destacats