caixa popular

La Falla Avinguda Regne de València – Sant Valero guanya el 'Premi Amstel Unes Falles de Categoria'

S’han seleccionat cinc finalistes entre totes les falles inscrites i el jurat ha tingut en compte aspectes clau com l’impuls d’iniciatives solidàries, la mobilització dels veïns, l’obertura i inclusió en els casals o la participació en les activitats de la JCF.

La Falla Avinguda Regne de València – Sant Valero guanya el 'Premi Amstel Unes Falles de Categoria'
03/03/2018 -

Cada any, unes poques falles es fan amb totes les mirades, són les guanyadores dels guardons que atorga la Junta Central als millors monuments, una espectacular competició en la qual la grandiositat, la gràcia, bellesa i originalitat dels ninots és decisiva. Enguany, Amstel, fidel al seu compromís amb la ciutat de València, ha creat el ‘Premi Amstel Unes Falles de Categoria’, que ve a complementar a aquests guardons i que té per objectiu estendre el reconeixement a les 381 comissions que componen un mapa faller absolutament divers, amb falles de grandàries i històries molt diferents, però amb un element comú: la seua dedicació i lliurament per a mantenir vives les tradicions d’aquesta festa.

Amstel ha posat el focus en altres aspectes, com l’esforç que fan les comissions falleres, les seues iniciatives solidàries i el seu esperit emprenedor, la mobilització dels veïns, l’acolliment en els casals a persones de totes les edats i procedències, la integració de la dona en els organigrames o en la participació en les activitats de la Junta Central Fallera durant tot l’any.

Amb aquest criteri, un jurat compost per Carmen Sancho, Fallera Major de València 2014; Francisco Català, President del Llevant UD; Boro Peiró, periodista especialitzat en Falles; i Samuel Díaz, Director Comercial Territorial per a Llevant de HEINEKEN Espanya, ha analitzat les 172 candidatures inscrites en la web www.todaslasfallassonespeciales.com.

Entre totes les aspirants, 25 falles han passat a la semifinal i 5 han sigut les finalistes convocades al Veles e Vents, aposta gastronòmica i cultural de HEINEKEN Espanya, per a defensar la seua candidatura. Representants de cadascuna d’elles han intervingut enfront dels membres del jurat, aportant els arguments que fan especial a la seua comissió de festes. La de Barraca-Columbretes ha destacat els seus Premis Barca d’Or, amb els quals des de fa 35 anys distingeixen a personatges del món de la festa que lluiten per mantenir vives aquestes tradicions. De J.J Dómine han defensat el seu esforç per portar les Falles al mar i la creativitat amb la qual van ser capaces de reposar-se d’una adversitat econòmica inventant Concurs Mundial de Paelles per al sector logístic del Port. La cita s’ha convertit en imprescindible dins del calendari faller, però encara la segueix organitzant íntegrament la comissió, malgrat que s’inscriuen en la competició més de 5.000 persones i 420 empreses. De la falla Plaza Rojas Clemente han destacat el seu coratge per a reposar-se a successives crisis, fins i tot al desvergonyiment d’algun artista faller que els va deixar sense monument, i segueixen amb redoblada il·lusió davant la celebració del seu 75º aniversari el pròxim any. Per la seua banda, la comissió d’Avinguda Regne de València-Sant Valero ha explicat que van passar de viure el seu esplendor en els anys 60 i 70 a encadenar successius alts i baixos, però que amb prou faenes tres anys han sigut capaços de triplicar el nombre de fallers i han engegat la col·laboració amb altres dos casals per a celebrar junts Santa Revetla. Finalment, des de la comissió de Grups-Verge del Carme han destacat la labor del seu president, amb 30 anys de lluita per mantenir viu l’esperit faller en un casal absolutament humil i que és com una família.

Finalment, la guanyadora ha sigut Falla Avinguda Regne de València – Sant Valero pel seu esforç per a reinventar-se cada any, el seu amor a les tradicions falleres i la seua capacitat de relacionar-se i involucrar al barri. “Ha sigut molt complicat escollir una perquè totes les falles són especials i ens hem trobat amb vertaders exemples del gran que és l’esperit d’aquesta festa”, ha afirmat Samuel Díaz, membre del jurat i Director Comercial Territorial per a Llevant de HEINEKEN Espanya. Per part dels guanyadors, Santiago Serrano, el seu President, han volgut expressar l’agraïment a Amstel per aquesta iniciativa amb la qual desitgen visibilitzar una mica més a aquesta xicoteta comissió, amb quasi 90 anys de tradició i 150 membres.

LES MILLORS FALLES DE LA SEUA VIDA AMB LA MILLOR GASTRONOMIA, PIROTÈCNIA, OFRENA FLORAL I MÚSICA EN VIU

El premi permetrà als guanyadors gaudir de les millors falles de la seua vida. Per a obrir boca, la nit de la Plantà s’ha acabat arribar amb el bocata sota el braç. El cuiner i Estrella Michelin, Ricard Camarena, es traslladarà amb el seu equip al casal situat en Russafa per a preparar i servir a tota la comissió un deliciós sopar que va a fer història. Per a l’Ofrena, la comissió rebrà un espectacular mural floral dissenyat pel Taller de Clo, una composició artística amb diversos tipus de flors que servirà per a reivindicar a totes les falles valencianes.

Un altre moment irrepetible serà el 17 de març, quan els fallers d’Avinguda Regne de València – Sant Valero canvien la clàssica revetla per un concert exclusiu de Seguretat Social. La mítica banda valenciana actuarà per a la comissió, però també per a tots els que vulguen acostar-se a conéixer a la falla guanyadora i gaudir amb ells d’una nit en la qual sonaran en viu grans temes, que des de fa anys formen part de la banda sonora d’aquesta festa, com Vull tenir la teua presència o Xiqueta.

Finalment, el 18 de març, Ricardo Caballer serà l’encarregat de posar el fermall d’or a les activitats especials que componen aquest premi. Autor al costat d’Amstel d’espectacles com ‘La Nit de l’Espolí’ o la doble mascletà vertical de la qual dissabte passat van gaudir milers de valencians en La Marina, el mestre dispararà una mascletà específicament dissenyada per a la falla guanyadora, traslladant el seu art i tècnica al popular barri valencià per a fer-la vibrar.

Camarena, Caballer, al costat de Jorge Forns i Claudia Bonet, del Taller de Clo; han estat presents en el lliurament del premi i han manifestat el seu orgull per participar en aquesta iniciativa que reivindica altres aspectes de la festa que també mereixen ser posats en valor.

“Ens agradaria que la gent se sumeix a aquest moviment per a posar en valor a totes les falles valencianes. Creiem que ha arribat el moment d’estendre el reconeixement al treball humà, a la companyonia, al compromís social i amb les tradicions que es viu en els casals i que fan única a aquesta festa”, ha afirmat el Director Comercial Territorial per a Llevant de HEINEKEN Espanya, en nom d’Amstel.

EL MOVIMENT DE RECONEIXEMENT A TOTES LES FALLES VALENCIANES IMPULSAT PER AMSTEL CONTÍNUA EN ELS CARRERS I XARXES SOCIALS

Aquest nou guardó forma part d’un moviment de reconeixement a totes les falles valencianes que Amstel ha engegat i en el qual tindran especial protagonisme les xarxes socials. Durant els dies grans de festa, Amstel retransmetrà en directe, a través de Facebook Live, la visita a casals anònims per sorpresa. I proposarà a la gent que compartisca vídeos, posts, stories i fotos en els quals expliquen per què cal reivindicar la seua falla sota el hashtag #todaslasfallassonespeciales.

A més, promourà que els valencians exploren el mapa de les Falles al complet. I, per a equipar-los en aquesta aventura, Amstel ha dissenyat un kit faller per al qual ha comptat amb la creativitat de CacheteJack. Les il·lustradores Nuria Bellver i Raquel Fanjul, que durant molt temps van mantenir el seu estudi a València i col·laboradores de publicacions del nivell de The New York Times o The New Yorker, signen una col·lecció de mitjons, pegats i polseres que revisiten icones de la festa, com els bunyols de carabassa amb xocolata, les trosses de fallera o els masclets. Per a aconseguir-los, s’ha engegat una promoció en els bars i restaurants de la ciutat, així com en els supermercats amb els terços de la gamma Amstel de la qual es poden consultar tots els detalls en www.todaslasfallassonespeciales.com

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris