25n
Orgull
Orgull

Les 'fake news' es posen de moda en plena campanya política

El PP difon una denúncia contra Oltra arxivada des de fa un any

Les 'fake news' es posen de moda en plena campanya política
27/03/2019 -

A principis de 2018, la Fiscalia de València obria diligències contra la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, arran d’una denúncia interposada pel Partit Popular en la qual se l’acusava d’un delicte de prevaricació administrativa, mitjançant uns informes on es qüestionava determinades pròrrogues a proveïdors i successió de contractes menors.

Una denúncia que, dos mesos després, va ser arxivada per la Fiscalia Provincial de València en considerar que no existia delicte en el fraccionament d’un total de 20 expedients complets que van ser revisats, ja que, com defensava Oltra, es tractava de contractes necessaris per a la prestació de serveis en residències i centres d’atenció a majors, mentre es completava la tramitació administrativa que es requereix per als concursos.

No obstant això, un any després, aquesta notícia ha tornat a eixir a la llum com si estiguera d’actualitat. La raó? Un tuit que el diputat del PP, Miguel Barrachina, va publicar fa uns dies com si es tractara d’una denúncia actual. A pesar que ja l’ha esborrat del seu compte de Twitter, la veritat és que el conegut secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha pogut capturar la imatge per a denunciar les ‘fake news’ que des del PP es difonen, i que generen falsos ‘bulos’ en plena campanya política.

I és que sembla que això de les ‘fake news’ s’ha posat molt de moda entre els partits de l’oposició. Si ja el candidat a la Generalitat per Ciutadans, Toni Cantó, s’alçava amb el títol al millor ‘fake’ amb acusacions d’adoctrinament a les aules o la suposada impossibilitat d’estudiar castellà en els col·legis, el PP sembla que també es puja al carro dels ‘bulos’. Tanmateix, enfront d’això, i amb el propòsit de desmentir aquestes notícies que salten a les xarxes amb informació falsa, des de Compromís van llançar un concurs de ‘fakes’ en el qual repten a valencians i valencianes a desmentir 15 titulars de premsa, que contenen declaracions que el Partit Popular ha anat fent a través de les seues àrees de gestió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × quatre =