25n
25N
25N

Facua demana a Barceló un pla d'inspeccions sobre espectacles públics per a evitar contagis

Facua demana a Barceló un pla d'inspeccions sobre espectacles públics per a evitar contagis
14/08/2020 -

Facua-Consumidores en Acción s’ha dirigit a la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per a reclamar-li un pla d’inspeccions sobre espectacles públics, ja que adverteix que aquest tipus d’esdeveniments “poden convertir-se en focus de contagi de Covid-19 si no realitzen controls per a garantir que es complisquen mesures de seguretat”.

L’entitat, que s’ha dirigit també a la resta de responsables de sanitat autonòmics, ha recordat en un comunicat el recent cas del concert de la banda Taburete al festival Starlite, que Facua ja ha demanat que siga investigat. Al seu judici, aquest esdeveniment “posa en relleu la necessitat que les administracions públiques vigilen que les empreses organitzadores segueixen aquestes mesures, respecten la distància de seguretat entre els assistents i obliguen a l’ús de mascareta”.

Segons Facua, el fet que els usuaris accedisquen a un espectacle amb mascareta “no implica que vagen a continuar utilitzant-la durant el desenvolupament de l’esdeveniment”, alhora que el fet que l’empresa respecte a l’aforament màxim “no implica que vagen a guardar-se en el seu interior la distància de separació adequada”, ja que es poden amuntegar en determinats punts o usant els seients que consideren.

D’igual forma, assegura que molts usuaris s’han posat en contacte amb l’organització per a traslladar que s’estan trobant amb cambrers i personal d’hostaleria de diferents establiments “que no respecten les mesures de seguretat, utilitzant incorrectament la mascareta i deixant al descobert en molts casos nas i boca, amb el risc de contagi que pot suposar aquesta pràctica”.

L’associació considera “imprescindible” que es comprove durant el desenvolupament d’un espectacle si tant l’empresa organitzadora com els mateixos assistents compleixen amb les mesures de seguretat establides per a evitar els contagis per Covid-19, així com el compliment per part del personal d’establiments hostalers.

Els responsables d’esdeveniments i locals, insisteix Facua, “han de garantir que tals mesures es compleixen en tot moment, no sols a l’hora d’accedir a les instal·lacions”.

Per això, insta que s’elabore un pla perquè s’execute el major nombre d’inspeccions possible i, en cas de detectar incompliments de les mesures davant l’absència de control i supervisió per part de les empreses, “es procedisca a adoptar sancions contundents mitjançant el tancament de l’establiment o instal·lacions durant un nombre elevat de mesos, així com la imposició de multes proporcionals a la gravetat dels fets”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × quatre =