25n
Orgull
Orgull

Facua denuncia a més de set festivals de música en la Comunitat per impedir l'accés amb menjar i beguda

(EP)

Facua denuncia a més de set festivals de música en la Comunitat per impedir l'accés amb menjar i beguda
13/08/2019 -

Facua ha denunciat a les empreses organitzadores de set festivals i concerts en la Comunitat Valenciana per no permetre l’accés amb aliments o beguda adquirits en l’exterior. A Espanya, ha denunciat a un total de 42 esdeveniments, segons ha informat l’associació de consumidors.

A més, ha criticat la “passivitat” de les autoritats autonòmiques de protecció al consumidor davant “aquestes irregularitats que es produeixen en nombrosos esdeveniments musicals, cinemes i parcs d’atraccions”.

En total, es tracta de 42 esdeveniments celebrats entre maig i agost en nou comunitats autònomes. Sis d’ells s’han organitzat a Andalusia, un a Cantàbria, sis a Castella i Lleó, cinc a Catalunya, set en la Comunitat de Madrid, set en Comunitat Valenciana, quatre a Euskadi, quatre a Galícia i dues a Navarra.

Les denúncies s’han presentat contra les promotores dels esdeveniments davant les administracions de consum de les comunitats on se celebren aquests esdeveniments. Els últims festivals denunciats per Facua són l’Abella Rock, que tindrà lloc el 17 d’agost en la localitat de Salamanca de Béjar i el No Sense Música, que se celebrarà a Cadis del 15 al 17 d’agost.

“Malgrat que des de finals dels anys 90 les autoritats de consum a escala estatal i autonòmic han consensuat en repetides ocasions que aquestes pràctiques són il·legals, Facua considera lamentable que no actuen davant unes irregularitats que es produeixen en nombrosos esdeveniments musicals, cinemes i parcs d’atraccions”, ha lamentat.

Segons l’associació, com que no s’imposen multes “contundents” des de les administracions de protecció al consumidor autonòmiques, s’està “facilitant que les empreses unflen els seus beneficis en provocar que els usuaris hagen d’adquirir el menjar i beguda en els establiments dels mateixos recintes, a preus que a més són generalment molt elevats”.

Fins hui, l’única administració que ha comunicat a Facua la imposició d’una multa ha sigut l’Institut de Consum d’Extremadura, que després de la denúncia de l’associació va multar amb 3.005 euros a un cinema de Badajoz, Multicines Espanya, per infracció greu de la normativa de defensa del consumidor.

Facua ha recordat que el text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris considera que no permetre l’entrada amb menjar i beguda de fora és una clàusula “abusiva”.

A més, l’Agència Espanyola de Consum va publicar en 2016 un informe, relacionat amb la prohibició en cinemes, en el qual concloïa que el consumidor “es veu privat de la prestació principal, de forma injustificada, havent abonat l’entrada”.

Facua ha sol·licitat als usuaris que acudisquen a aquest o a qualsevol altre esdeveniment d’aquest tipus, com determinats cinemes o parcs d’atraccions, en els quals s’establisca aquesta prohibició que li ho comuniquen a l’associació per a formular les oportunes denúncies contra les empreses responsables d’aquestes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 4 =