25n
25N
25N

Factors a considerar abans d'instal·lar una alarma en el teu pis

archivo

Factors a considerar abans d'instal·lar una alarma en el teu pis
24/09/2020 -

En l’actualitat són moltes les persones que es preocupen per mantenir la seguretat dels seus habitatges i és cada vegada més comú trobar sistemes d’alarma especials per a tal fi. Pensant a ajudar-te a realitzar una inversió intel·ligent en aquest sistema de seguretat, t’oferim els factors a considerar abans d’instal·lar una alarma en el teu pis.

Variables a tindre en compte

Triar una alarma per a la teua llar no es tracta d’una tasca fàcil, perquè en el mercat existeix gran varietat de sistemes com aquest. No obstant això, la teua elecció ha de basar-se en les característiques particulars del teu pis, casa o habitatge en general, ja que no totes compten amb les mateixes necessitats.

A continuació presentem les principals variables que hauràs de determinar per a realitzar l’elecció adequada.

La qualitat del servei elèctric en el teu pis

Si comptes amb un servei elèctric molt bo i no tens problemes quant a la instal·lació o el cablejat, llavors no hi ha contraindicacions per a instal·lar una alarma.

Però si tens dubtes sobre aquest tema, és millor assegurar-te primer que el teu pis compte amb un servei elèctric instal·lat correctament i que funcione adequadament abans d’instal·lar una alarma, D’aquesta manera evitaràs inconvenients que puguen danyar el sistema o qualsevol altre dispositiu elèctric de la teua llar.

Els habitants del pis

A l’hora de triar una alarma, és important que tingues en consideració als qui habiten en el pis. Especialment quan hi ha xiquets xicotets o mascotes, la instal·lació i ús de sensors de moviment per a l’alarma ha d’adequar-se de manera que funcione correctament i no s’active a cada moment en què algun d’ells passe pel lloc.

En canvi, si es tracta d’una parella d’adults majors el tipus d’alarma que instal·len ha d’adequar-se també a les seues necessitats.

Els accessos del pis

Un altre aspecte important a considerar a l’hora de triar l’alarma per al teu pis, és la quantitat de portes i finestres que posseeix així com el seu mecanisme, de manera que puga alertar de manera efectiva quan qualsevol d’elles s’obri mentre l’alarma està activada.

El cost

Aquest també és un factor clau que has de tindre en compte i depén del pressupost estimat per a invertir en un sistema com aquest. Si la teua capacitat econòmica és major, segurament podràs adquirir un sistema més sofisticat, amb prestacions que vagen més enllà del bàsic.

El tipus d’alarma

Quan es tracta de sistemes d’alarma per a pisos i cases en general, trobaràs des de models tradicionals fins als més sofisticats, els quals pots manejar a través del teu mòbil utilitzant una aplicació que servisca d’enllaç.

L’important en aquest cas és que procures triar un que s’adapte al teu estil de vida en particular, perquè siga efectiu. Per exemple, si passes molt poc temps a casa potser és més convenient adquirir un sistema d’alarma que pugues vigilar a través del mòbil.

En què consisteix un sistema d’alarma?

Es tracta d’un conjunt de dispositius electrònics que s’instal·len d’acord amb l’estructura del teu pis o habitatge per a brindar-te seguretat. Aquests artefactes poden incloure sensors de moviment i fum, bandes magnètiques, botó de pànic, efecte sonor d’alerta, càmera de vigilància i més, depenent de la mena d’alarma que tries.

Alguns sistemes com les Alarmas Prosegur Movistar per a pisos són molt complets i compten amb gran quantitat de dispositius per a brindar qualitat i seguretat als seus usuaris, fins i tot ofereixen servei de monitoratge, per la qual cosa podràs sentir-te tranquil que la teua casa està en bones mans.

Tipus d’alarmes disponibles en el mercat

D’acord amb el suport amb el qual compte, una alarma pot ser de dos tipus, a continuació descrivim cadascun d’ells per a orientar-te en la teua elecció:

Alarmes no monitorades. Aquest tipus d’alarmes compta amb alerta de soroll, llums i fins i tot bloqueig de portes en cas d’intrusos i permet que siguen posats en evidència per a impedir el robatori o per a alertar a les autoritats pròximes.

Alarmes monitorades. Aquest tipus d’alarmes compta amb la vigilància constant per part del proveïdor de sistema i s’encarrega de vigilar si ocorre l’activació d’una alarma, determinar el motiu i enviar a les autoritats pertinents per a donar resposta efectiva als usuaris.

Els senyals d’aquestes alarmes són enviades a través de la xarxa IP/3G, des de cada pis que compte amb el sistema d’alarma fins als servidors del proveïdor.

D’acord amb la tecnologia que empren, les alarmes també poden ser:

Tradicionals. Empren tecnologia antiga i solen funcionar netament amb so i/o llums. Quan s’obri una porta o finestra i l’alarma està activada, s’emet un so a alt volum per a alertar el fet, però no solen estar monitorades.

Modernes. En l’actualitat els sistemes moderns empren tecnologia de punta que inclou no sols soroll i llums, sinó també monitoratge, sensors de moviment, tancament de portes, enregistrament de vídeo i molt més, d’acord amb el fabricant.

És important que tingues clara la diferència entre un sistema d’alarma i un sistema de seguretat, ja que un sistema d’alarma no impedeix que ocórreguen els robatoris o danys, però pot alertar i dissuadir al perpetrador o posar en guàrdia als habitants del pis per a impedir que passe a majors.

Quins dispositius inclouen les alarmes per a pisos?

Encara que en gran part això depén de la mena d’alarma i del proveïdor o fabricador, algunes de les funcions que solen incloure’s en aquests dispositius són:

Panell de control. És el centre d’instal·lació des d’on es regulen totes les funcions, cablejat i alimentació del sistema d’alarma.

Botó de pànic. Aquest pot ser remot o fix i es tracta d’un polsador que permet activar l’alarma encara que el sistema en si haja sigut desactivat.

Sensors. Poden ser de molts tipus, els més comuns són els infrarojos, de moviment simple, ruptura de vidre, foc o magnètics i la seua funció és determinar quan ocorre algun esdeveniment d’acord amb les seues característiques.

Videoenregistrament. Alguns dispositius moderns inclouen sistemes d’enregistrament ocults que s’activen quan ho fa l’alarma.

Aquests són només alguns dels elements més comuns amb els quals podràs comptar en el teu habitatge a l’hora de col·locar-li una alarma. Aquest sistema podrà brindar-te una certa seguretat i preservar la integritat de la teua llar, només té en compte els factors que esmentem anteriorment i tria l’alarma més adequada per al teu pis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =