caixa popular

El pròxim curs, extraescolars per a tots

A més, es limita el preu de les activitats extraescolars de pagament a 18€ com a màxim

El pròxim curs, extraescolars per a tots
01/02/2018 -

Coneixem més informació sobre el pròxim curs escolar. La Conselleria d’Educació es farà càrrec de fins a dues activitats extraescolars d’aquells alumnes que perceben ajudes del menjador escolar, tal com figura en les instruccions per al curs 2018-2019 publicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

També podran accedir a aquesta ajuda aquells alumnes que, encara que no complisquen amb el requisit anterior, demostren al consell escolar la dificultat de la seua situació socioeconòmica. El pagament, en primera instància, la realitzaran els centres educatius, però en el cas que no disposen de recursos econòmics suficients, serà l’Administració la que cobrirà aqueixes despeses dotant de pressupost extraordinari als centres. En aqueix sentit, cal recordar que la Generalitat ja va preveure aquestes transferències en els Pressupostos per a aquest exercici.

Les mateixes instruccions apunten que en general les activitats oferides pels centres seran gratuïtes. No obstant açò, una de les principals novetats és que la resolució obri la porta al fet que existisquen algunes activitats de pagament, el cost màxim del qual serà dels 18 euros mensuals i que s’hauran de realitzar, almenys, dos dies a la setmana. Així mateix, hauran de comptar amb el vistiplau del consell escolar del centre.

A més, l’ordre estableix que les extraescolars hauran de durar, almenys, una hora i mitja, que seran accessibles “a tot l’alumnat encara que no es quede al menjador escolar” i que “promouran la inclusió de l’alumnat i la no discriminació”.

Segons la Conselleria d’Educació, encapçalada per Vicent Marzà, d’aquesta manera “s’atén a les reivindicacions de les AMPA que sol·licitaven la possibilitat d’oferir activitats extraescolars de pagament”, “les activitats de pagament són opcionals” i “dins de la opcionalidad es detallen tots els passos a seguir per a garantir la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat”.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − quatre =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris