El Centre del Carme proposa un desembre ple de suggerències culturals

Fotografia, art digital i viatges a través de la biologia i la memòria seran els protagonistes en aquest espai d’art contemporani de València

Guardar

20191125 Fotos Centre Cultural El Carme CCCC-10
20191125 Fotos Centre Cultural El Carme CCCC-10

L'antic convent del Centre del Carme és en l'actualitat un espai expositiu a València dedicat a la cultura contemporània. Arts visuals, arts escèniques experimentals, performance, cinema, música; la seu del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) acull diferents mostres i activitats durant tot l'any. Aquest mes de desembre, el Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) ofereix diverses exposicions a través de les quals els i les visitants podran gaudir de l'art més actual.

Des del passat 1 de novembre, el CCCC impulsa l'art digital contemporani a través de la mostra 'Epicentre' que es podrà visitar fins a l'1 de març de 2020. Es tracta de la quarta edició de l'esdeveniment global The Worng que té com a objectiu fomentar la cultura digital. Enguany, el Centre del Carme es converteix en la seu principal d'una exposició que es projecta de manera simultània, amb routers i pantalles, al llarg del territori valencià. Aquesta biennal d'art digital reuneix més de 420 obres de 132 artistes internacionals distribuïdes en 20 institucions culturals amb la finalitat de transportar l'art físic al món d'Internet.

Imago vocis. Eco de lo visible 'Imago Vocis. Eco del visible'

A través d''Imago Vocis. Eco del visible', els artistes Tatiana Abellán, Alegría i Piñero, Cristina Almodovar, Francis Alÿs, Iñaki Bonillas, Lúa Cordech, Rabih Mroué, José Antonio Orts, Perejaume, Irene Solà i Richard T. Walker proposen a través de les seues obres un viatge emocional al voltant de la distància física i emocional. L'exposició té l'objectiu d'explorar els processos d'interpretació de la memòria a partir de registres textuals, visuals i sonors.

El Centre del Carme acull des del passat 19 d'octubre una mostra sobre la història de la biologia amb 'Una història no tan natural' d'Ernesto Casero. A partir de 12 dibuixos, un collage ofereix la confrontació entre «el natural» i l'«ordre natural de les coses». L'autor planteja qüestions, a través de la ironia, sobre com s'ha construït la naturalesa, de manera que acaba establint la possibilitat de crear relats que la ciència no ha escrit sobre l'estructura dels éssers vius i dels seus processos vitals.

ERNESTO CASERO. UNA HISTORIA NO TAN NATURAL 'Una història no tan natural'

'Art contemporani de la Generalitat Valenciana. Preguntes i respostes' porta al Centre del Carme el conjunt d'obres adquirides en 2018 per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, el marc del Pla Incenitiu del Patrimoni Artístic Valencià, que es van incorporar a la Col·lecció d'Art Contemporani de la Generalitat Valenciana. Artistes com Lorena Amorós, Clara Boix + Diego Díaz, Joan Cardells, Bartolomé Ferrando o Daniel G. Andújar responen a diferents problemes de caràcter social través de l'art amb la finalitat d'establir un diàleg entre obra i públic que es podrà visitar fins al 19 de gener.

'¿Me ves?'

En el marc dels projectes de la convocatòria Altaveu —iniciativa del CMCV per a donar visibilitat a iniciatives de caràcter social—, la mostra '¿Me ves?' recull les obres de sis persones amb diversitat funcional del Centre Sant Rafael d'Alacant. L'exposició és el resultat d'un taller de fotografia, coordinat per l'alacantina Pilar Cortés, que té l'objectiu de donar visibilitat a aquestes persones i mostrar allò que veuen a través de la imatge.

Pròximes exposicions

Des de hui, els treballs seleccionats en la II edició de «Bava Kamo. Festival i fira del llibre il·lustrat», formaran part del Centre del Carme en una mostra que exhibirà les obres de 110 il·lustradors i il·lustradores de 16 països que representen la diversitat d'estils, tècniques i expressions que té l'art contemporani. Bava Kamo és una iniciativa de caràcter anual que pretén promoure el llibre il·lustrat i fomentar l'esperit crític i la sensibilitat estètica del públic davant aquestes obres.

El 20 de desembre a les 19.30 h, la Sala Ferreres- Goerlich del Centre del Carme Cultura Contemporània acollirà la inauguració de l'exposició 'Punto de fuga' de Fuencisla Francés. La mostra revisarà la producció de la creadora plàstica a través d'un recorregut de més de cinquanta anys. Les creacions de Francés tornen a l'espai en el qual es va formar en Belles Arts ple de records.

Horari Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC)

Durant aquest mes de desembre, a excepció del 25 de desembre i 1 de gener, el Centre del Carme obrirà les seues portes d'11.00 h a 21.00 h de dimarts a diumenge.

- 'Una historia no tan natural'. Ernesto Casero. Del 19 d'octubre al 2 de febrer de 2020. Centre del Carme. Sala 1

- 'Imago Vocis. Eco de lo visible'. Del 25 d'octubre de 2019 al 12 de gener de 2020. Centre del Carme. Sala 2

- ‘Epicentre’. De l'1 de novembre de 2019 a l'1 de març de 2020

- '¿Me ves?. Del 12 de desembre de 2019 al 19 de gener de 2020.

- 'Arte contemporaneo de la Generalitat Valenciana. Preguntas y respuestas'. Fins al 19 de gener de 2020.

Destacats