25n
25N
25N

Van Gogh 'reviurà' a València amb l'exposició multimèdia més visitada del món

L’exposició multimèdia itinerant ‘Van Gogh Alive’ estarà a València des del 27 de juliol fins al 20 d’octubre per a omplir l’Ateneu Mercantil de les obres més cèlebres del pintor

Van Gogh 'reviurà' a València amb l'exposició multimèdia més visitada del món
26/07/2019 -

Si Van Gogh, que va nàixer en Zundert el 1854, revisquera hui, no podria creure que l’exposició multimèdia més visitada del món li reta homenatge precisament a ell, un pintor neerlandés que no va vendre ni un sol quadre en vida. Ara, l’exposició ‘Van Gogh Alive’ intenta fer el que el seu títol indica: reviure el famós pintor i submergir-se en el més profund de les seues entranyes, en els aspectes més recòndits de la seua obra i de la seua vida, una vida marcada per la marginalitat i l’art, dues claus per a entendre la figura de Van Gogh.

Aquesta exposició, que ja ha viatjat per 45 ciutats de quatre continents diferents, per fi arriba a València, després de visitar tres urbs del nostre país: Madrid, Sevilla i Alacant. ‘Van Gogh Alive’ s’allotjarà en l’Ateneu Mercantil des del dissabte 27 de juliol fins diumenge que ve 20 d’octubre, on podrem visitar l’exposició i endinsar-nos en el cor de l’artista gràcies a la tecnologia multimèdia més avantguardista que existeix en l’actualitat.

L’ART DEL FUTUR

‘Van Gogh Alive’ és una proposta pionera que intenta conjuminar tecnologia i art, presentant-nos l’obra de l’artista com mai abans s’havia vist. Aquesta combinació entre dos aspectes que, a priori, semblen tan diferents -tecnologia i art- fa que un nou públic, un públic que tal vegada mai haja anat a un museu, s’acoste a la cultura.

Aquesta nova forma d’entendre l’art no seria possible sense la tecnologia SENSORY4™, un sistema envolupant multicanal que ens introdueix en l’obra de Van Gogh d’una forme genuïna i inconcebible fa uns quants anys, ja que converteix l’obra del pintor en un univers de colors on les sensacions que experimenta l’espectador són les protagonistes absolutes de l’exposició.

Quaranta projectors d’alta definició i gràfics en moviment amb so envolupant de qualitat cinematogràfica ofereixen un espectacular entorn immersiu en pantalles de 6 metres d’altura distribuïdes en 800 m² de superfície. Més de 3.000 imatges transformen l’espai cobrint parets i sòls de la sala d’exposicions de l’Ateneu.

FUGINT DEL CONCEPTE ESTÀTIC

Aquesta és una proposta que fuig del concepte estàtic, que persegueix altres formes de fer art, altres maneres d’exposar art. Dinamisme i tecnologia multimèdia són les principals premisses d’aquesta única, autèntica i genuïna exposició que intenta atraure un públic diferent, pot ser que a un públic molt més jove que necessita aquest tipus d’experiències immersives, on l’espectador passa a ocupar una funció més dins de l’obra, integrant-se totalment en ella, per a interessar-se per l’art.

A més, el fet de fugir del concepte d’exposició estàtica està dirigit a tots aquells que volen experimentar l’art des d’una nova perspectiva, des d’un altre punt de vista. És la primera vegada que podrem passejar per ‘La noche estrellada’ o perdre’s en els detalls dels autoretrats fins al punt de veure, perfectament, totes i cadascuna de les pinzellades i mescles de color que l’autor va deixar en les seues obres.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =

25n el puig
diputacion de valencia 25n
25 paiporta 2019
alcasser 25n 2019
medioambiente torrent
massamagrell 25n
ficcions 2019-2020
diputacion de valencia 25n