25n
25N
25N

Exposició a les Drassanes sobre els valors del Tribunal de les Aigües

Exposició a les Drassanes sobre els valors del Tribunal de les Aigües
26/06/2018 -

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha presentat aquest matí l’exposició Tribunal de les Aigües, de l’artista Antoni Miró, que es podrà visitar fins al pròxim mes d’octubre al museu de les Drassanes. Es tracta d’un dels projectes en què col·laboren l’Ajuntament de València, la Generalitat i el tribunal per oferir una imatge més oberta d’aquesta institució mil·lenària, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO l’any 2009.

Durant la presentació, Tello ha recordat «el compromís d’aquesta Corporació de dedicar en un futur la Casa Vestidor a centre d’interpretació i investigació del tribunal per facilitar la divulgació dels seus valors a la ciutadania», la qual cosa permetrà «obrir el ventall de l’imaginari col·lectiu, posant de manifest que el treball del tribunal va molt més enllà de la visualització d’un dijous a les dotze». La regidora ha estat acompanyada en l’acte pel conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, el president del Tribunal de les Aigües, José Font, l’artista Antoni Miró i el comissari de l’exposició, Fernando Castro.

La mostra recull una sèrie monogràfica del pintor alcoià Antoni Miró. Les obres estan centrades en personatges, motius i escenes del Tribunal de les Aigües de la Vega de València, una de les institucions de justícia més antigues d’Europa, encarregada de resoldre els conflictes hídrics entre regants de l’horta valenciana. Antoni Miró ha assenyalat que «en els últims anys la institució ha anat popularitzant-se, perquè cada dijous a les dotze, davant de la Porta dels Apòstols de la Catedral, tot el món es reuneix per a veure què és això d’una gent que fa justícia en directe, de forma ràpida, barata i, a més, efectiva, eficaç i molt democràtica».

Per la seua banda, el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha anunciat que la pròxima reunió d’institucions de la UNESCO relacionades amb l’aigua tindrà lloc a València la primavera que ve. José Font, president del Tribunal de les Aigües, ha destacat la importància de «col·laborar amb les administracions i els artistes valencians».

Aquest dijous dia 28, a les 19 hores, tindrà lloc la inauguració oficial de l’exposició Tribunal de les Aigües a les Drassanes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − dotze =

CCCC
torrent