Art i cooperació s'uneixen en una exposició que visibilitza a les persones sense llar

La inauguració de l’exposició serà el 5 d’octubre en l’Esapi Llimera

Art i cooperació s'uneixen en una exposició que visibilitza a les persones sense llar
25/09/2018 -

El pròxim 5 d’octubre, s’inaugura, en l’Espai Llimera (C/Timoneda, 6 València), a les 19.00 hores, l’exposició d’ApS, Art i Cooperació, que han realitzat les alumnes de 2° de Belles Arts, juntament amb la seua professora Felicia Porta, en un projecte de mediació artística per a persones en situació de sense llar.

Aquesta experiència d’Aprenentatge Servei (ApS), sorgeix de la concepció que la inclusió social de les persones sense llar, no solament pot entendre’s des de la necessitat de tenir una residència, també cuidem i afavorim la salut, la formació i l’ocupació i el dret a l’oci i al temps lliure. Des d’aquesta postura, iniciem aquesta experiència de “Mediació artística”.

Felicia Porta, professora del Belles Arts i coordinadora del projecte, apunta que la funció de la mediació a través de l’expressió artística, consisteix en un acompanyament en el procés de recuperació de la seguretat i l’autoreflexió. D’aquesta manera, la “pràctica guiada” a través dels tallers treballa de manera personalitzada, valorant habilitats, trasllada el suport i la motivació per a enfortir la independència emocional.

Després de l’aïllament que comporta el “sensellarisme”, proposar exercicis que permeten col·laborar i compartir en una producció conjunta, conjuminar la consciència i les capacitats individuals és un dels objectius principals: tornar a sentir afecte del grup per a alleujar la solitud.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + cinc =

sagunt a escena 2019
turismo salou