20 històries úniques, 20 persones que han defensat els drets humans

L'exposició fotogràfica es podrà visitar del 25 al 29 de març

Guardar

Plaza_Ayuntamiento_iStock.com/RomanBabakin
Plaza_Ayuntamiento_iStock.com/RomanBabakin

L'Ajuntament acull una exposició de 20 històries fotogràfiques sobre la labor de diferents persones defensores de drets humans, que es podrà visitar entre el 25 i 29 de març al Saló de Cristall com avantsala de la trobada València pels Drets Humans. La protecció de les persones defensores. Els esdeveniments estan organitzats per la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració i la Coordinadora Valenciana de Solidaritat amb Colòmbia, junt a diverses organitzacions valencianes.

«Un recorregut fotogràfic per vint experiències de persones que defensen diàriament els drets humans en cinc països». Esta és la proposta de l'exposició Viure defensant drets, que es podrà visitar entre el 25 i 29 de març al Saló de Cristall. La mostra es presenta com a avantsala de les jornades València pels Drets Humans. La protecció de les persones defensores que es desenvoluparan en els dies 29 i 30 de març, i que pretén «visibilitzar les lluites, demandes i riscos als quals s'enfronten les persones que defensen els drets fonamentals i com s'organitzen per a afrontar realitats molt adverses».

Estos esdeveniments estan alineats amb el propòsit de Ciutat per la Justícia Global subscrit per l'Ajuntament de València, de «visibilitzar i conscienciar l'opinió pública local sobre la injustícia en el món i dissenyar polítiques de sostenibilitat i socialment responsables». L'exposició Viure defensant drets: 20 relats gràfics per la defensa dels Drets Humans mostra experiències humanes situades en cinc països: Mèxic, Hondures, Guatemala, Colòmbia i Palestina.

La mostra elaborada per Brigades Internacionals de Paz (PBI) i la Fundació Mundubat, així com la posterior trobada, estan impulsades per la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració, la Coordinadora Valenciana de Solidaritat amb Colòmbia i les ONG CEAR-PV, Atelier, CEDSALA, Col·lectiu Sud-Cacarica, Entreiguales València, Entrepobles, Mundubat, Periferies i SODEPAU.

Estos esdeveniments estan inclosos en el Programa Valencià de Protecció Temporal de Defensors i Defensores de DDHH, «un pla ideat per a acollir les persones que vegen perillar la seua vida mentre exercixen esta labor fonamental». El programa es durà a terme amb el finançament de la pròpia regidoria i Protect Defenders, mecanisme establit per la UE per a «protegir a les persones defensores de DDHH» i amb la col·laboració de les entitats valencianes.

La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fábregas Santana, assistirà a la inauguració de l'exposició, en la qual també participaran el responsable del Programa de Protecció de DDHH de Madrid, Raúl Rojas; la lideresa indígena del poble Awá, Claudia Pai, i la ballarina Nanny Alves.

En 1998, l'Organització de Nacions Unides (ONU) va aprovar la Declaració sobre defensors de drets humans, la qual reconeix «la importància de la labor que realitzen estes persones a tot arreu del món». Des de la Regidoria de Migració i Desenvolupament s'insistix que «malgrat els acords internacionals per a la seua protecció, individus, organitzacions i comunitats defensores de drets humans, s'enfronten amb freqüència en un context de violència i alt risc en el qual patixen violacions sistemàtiques als seus drets».

Arxivat a:

Destacats