25n
25N
25N

El Saló de Cristall acull una exposició per a apoderar a les dones amb discapacitat intel·lectual

El Saló de Cristall acull una exposició per a apoderar a les dones amb discapacitat intel·lectual
06/05/2019 -

El Saló de Cristall acull, des de hui i fins al 17 de maig, una exposició fotogràfica que protagonitzen dones amb discapacitat intel·lectual que representen altres fèmines que han aconseguit fites importants de la història. Aquesta mostra, organitzada per la Federació Plena Inclusión de la Comunitat Valenciana, que reivindica els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual, plasma i visibilitza la similitud entre les dones d’aquest col·lectiu i aquelles que han fet història, «perquè tant unes com altres lluiten i ho han fet per conquistar drets», tal com ha explicat la regidora de Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, en l’obertura d’aquesta exposició que converteix l’Ajuntament en «còmplice» de l’apoderament d’aquestes persones.

La regidora Isabel Lozano ha celebrat la idea que en les fotografies que componen la mostra «Yo, mujer. Tú, cómplice. Ellas, luchadoras», catorze dones amb discapacitat intel·lectual donen vida a altres catorze dones que són un referent històric, com ara la impulsora del sufragi femení a Espanya, Clara Campoamor, o la líder indígena guatemalenca i guanyadora del Premi Nobel de la Pau, Rigoberta Menchú.

«Amb aquesta acció les protagonistes de les imatges fotogràfiques facen un pas endavant, i es visibilitzen, segures i apoderades, com altres referents per a les dones, amb i sense discapacitat», ha assegurat l’edila en afegir «que l’Ajuntament no pot obviar aquesta reivindicació». «Més prompte al contrari: es fa còmplice de les seues reivindicacions perquè siguen ciutadanes de primera i tinguen les mateixes oportunitats que la resta de persones.»

L’objectiu principal d’aquesta exposició, de caràcter itinerant, és visibilitzar les dones amb discapacitat intel·lectual i el seu desenvolupament com a ciutadanes de plens drets i, en concret, les dones majors. Així, el president de la Federació Plena Inclusión Comunidad Valenciana, Mario Puerto, ha explicat «que aquestes dones lluiten cada dia per aconseguir fites importants en la seua pròpia història, ja que pateixen, per exemple, una major quota d’atur o salaris inferiors».

En eixir de l’Ajuntament, l’exposició recorrerà altres enclavaments tant públics com privats de la Comunitat Valenciana per a conscienciar i sensibilitzar la població sobre aquesta lluita diària, «que volen estar incloses en la societat, generant còmplices en la seua missió d’igualtat i ciutadania».

En la presentació d’aquesta mostra, que ha comptat amb la presència de la regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, també han participat el director general de Diversitat Funcional, Antonio Raya, qui, tanmateix, s’ha mostrat partidari «d’apoderar les dones amb discapacitat intel·lectual perquè reivindiquen el seu espai i participació en la societat».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 3 =

museo prehistoria
museo prehistoria