25n
25N
25N

L'exposició 'No em toques el Whatsapp' arriba a Paiporta

L'exposició 'No em toques el Whatsapp' arriba a Paiporta
10/02/2021 -

Des d’aquesta setmana es troba situada a l’IES Andreu Alfaro de Paiporta l’exposició ‘No em toques el whatsapp’, conformada per manifestacions artístiques de joves i impulsada per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) per a denunciar la violència contra les dones.

Les peces de l’exposició provenen del concurs de fotografia i vídeo impulsat per l’IVAJ amb motiu del passat 25N, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones, i dirigit a joves i adolescents entre 14 i 30 anys. L’objectiu del certamen era sensibilitzar i conscienciar sobre la importància de conéixer i, per tant, saber detectar la violència de gènere.

La mostra és itinerant i està inclosa en el programa ‘M’importa l’educació en valors’ de l’IVAJ, i dona continuïtat a tallers coeducatius que s’han portat a terme durant el passat curs als centres educatius de Paiporta, i que reforcen la necessitat de fer front a conductes masclistes que desemboquen en relacions tòxiques i de possessió per a les dones joves.

Aquests tallers han estat impulsats per la Regidoria d’Igualtat, que ha promogut l’arribada de la mostra a l’IES Andreu Alfaro. Més endavant també visitaran el col·legi La Inmaculada i l’IES La Sènia, als mesos d’abril i maig.

De manera paral·lela a la itinerància de l’exposició, l’IVAJ ha posat a disposició dels i les joves una sèrie de recursos i una guia didàctica al web mimporta.info/

Per a la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Paiporta, Esther Coronado, «les polítiques d’igualtat es treballen des de diferents eixos i cap a diferents sectors, però considerem que les que treballen sobre la gent jove són absolutament fonamentals, ja que cal treballar des de la base i origen de les desigualtats, en edats on s’aprenen els rols de gènere i es comencen a adoptar les primeres actituds sexistes, per a prevenir les conductes violentes i de possessió de la vida adulta, tot i que, malauradament, cada vegada s’estan detectant en edats més primerenques».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + tretze =