25n
Orgull
Orgull

El Centre Cultural de Mislata acull l'exposició "Un món sense cadenes"

Esta mostra itinerant il·lustra el paper del sindicat UGT durant la Segona República

El Centre Cultural de Mislata acull l'exposició "Un món sense cadenes"
04/09/2018 -

Ahir a la vesprada s’inaugurava en el Centre Cultural de Mislata una exposició organitzada per UGT-PV davall el títol “Un món sense cadenes: UGT en la València Republicana (1931-1939)”, que s’ha dut a terme per a commemorar el 80 aniversari de la capitalitat de València durant la II República i els 30 anys des del naixement del sindicat en la nostra comunitat.

Amb motiu d’este aniversari, la formació sindical ha programat tota una sèrie d’actes i esdeveniments enguany, i dins del bloc d’actes del passat s’emmarca esta exposició itinerant que ara fa la seua parada a Mislata. La mostra il·lustra l’inici de la UGT i del moviment socialista i com és la intervenció del sindicat durant la II República i la Guerra Civil.

L’exposició es dividix en quatre parts. La primera, “Treballadores i treballadors del món”, que es correspon amb els orígens de la fundació de la UGT. La segona que apunta “Un temps d’esperança”; i coincidix amb la proclamació de la II República i el seu esperit modernitzador. La tercera, “La lluita contra els cadenes”, que suposa la resistència des de la rereguarda valenciana i la participació directa de UGT en el seu esforç per defendre la II República; i finalment, la part denominada “Un futur contingut en el passat” que planteja la reorganització de la UGT i del PSOE des de l’exili.

En concret, la mostra es compon de 10 panells molt didàctics i pedagògics per a donar a conéixer la població els orígens del moviment sindical i 8 panells amb cartelería de l’època republicana.

La presentació va anar a càrrec del Vicesecretari General d’UGT-PV, Guillermo Martí Peris, que va estar acompanyat de diversos regidors de la corporació municipal. L’exposició es podrà visitar fins al pròxim 14 de setembre en la sala d’exposicions del Centre Cultural i en horari de vesprades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − set =