25n
25N
25N

La sala Lametro de l'estació de metro de Colón acull l'exposició "Les llandes de la teua vida. Les vides de la teua llanda"

La sala Lametro de l'estació de metro de Colón acull l'exposició "Les llandes de la teua vida. Les vides de la teua llanda"
16/01/2020 -

La sala Lametro de l’estació de Colón de Metrovalencia acull des del 16 al 30 de gener l’exposició “Les llandes de la teua vida. Les vides de la teua llanda”. En 2020 es commemora el 85 aniversari d’aquest envàs i València ha sigut la primera ciutat triada per a albergar aquesta mostra, que pròximament recorrerà altres capitals espanyoles.

En la mostra s’il·lustra com el consumidor i la llanda han evolucionat junts a la recerca de la novetat, el benestar i la sostenibilitat, mostrant les principals fites històriques, estètics i tecnològics d’aquest fascinant envàs, així com una col·lecció d’inoblidables exemplars.

A més es presenten les infinites vides que pot tindre una llanda de begudes, a l’ésser l’envàs més reciclat del món, així com els avantatges que ofereix per a un nou ús. A Espanya la taxa de reciclatge es va situar en 2018 en el 86,1%.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència de Rebeca Torró Soler, secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum; Vicente Inglada, secretari general de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana; Juan Moreno Rodríguez, secretari general de la Confederació d’Associacions d’Usuaris i Consumidors Europees (Llit) i Juan Ramón Meléndez, director de l’Associació de Llandes de Begudes.

L’exposició està oberta al públic de dilluns a diumenge, de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores.

Un recorregut per 85 anys d’història

En aquesta part del recorregut de l’exposició es mostren inoblidables llandes de begudes històriques. Entre elles estan: una llanda Krueger (la primera llanda comercial en el món i que data de l’any 1935), una llanda de cervesa Skol (la primera llanda de cervesa a Espanya, de 1966) i un dels tres únics exemplars que existeixen de la llanda Coronation Beer, realitzada en 1937 amb motiu de la coronació de Jorge VI d’Anglaterra.

A més de llandes tan peculiars com aquestes, hi ha moltes altres que exemplifiquen l’evolució de la llanda de begudes al llarg d’aquests 85 anys (diferents obertures, formes, dissenys, tècniques d’impressió, etc.) que testifiquen com aquest envàs ha sabut adaptar-se als canviants gustos de les persones consumidores durant tot aquest temps.

El reciclatge de la llanda

En aquest apartat es descobreixen les fascinants vides que té una llanda, i els secrets del seu reciclatge infinit. En estar fetes de materials permanents, com l’acer o l’alumini, es poden reciclar indefinidament, sense pèrdues de cap mena i amb abundants estalvis d’energia.

Per a assegurar el reciclatge d’una llanda de begudes l’únic requisit imprescindible és depositar-la en el contenidor groc. Això permet que, en un termini inferior a 60 dies, aqueixa llanda torne a les seues mans en forma de nova llanda o d’un altre objecte metàl·lic, com a finestres, utensilis domèstics o peces d’automòbil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + 11 =

mercat medieval ontinyent