25n
25N
25N

Un viatge per la vida professional i personal d'Amparo i José Iturbi

L’exposició romandrà en el Centre Cultural La Beneficència fins a aquest diumenge, 29 de setembre

Un viatge per la vida professional i personal d'Amparo i José Iturbi
23/09/2019 -

El Centre Cultural La Beneficència acull, aquesta setmana, l’exposició ‘Iturbis’, una mostra que, per primera vegada, ret homenatge a Amparo i José Iturbi amb tota una sèrie de documents, molts d’ells inèdits, que recorren la trajectòria professional, però que també mostren una part de la vida personal dels germans Iturbi.

L’exposició, que es podrà visitar fins a aquest diumenge, 29 de setembre, s’ha inaugurat aquest matí comptant amb la presència de la diputada de Cultura, Glòria Tello, la comissària de l’exposició, Inés Sevilla, i el nét d’Amparo Iturbi, Robert O’Sullivan que, al costat de la seua dona, ha viatjat des dels EUA per a formar part d’aquest homenatge als Iturbis.

La mostra està organitzada en quatre seccions: dues d’elles dedicades a la vida d’Amparo Iturbi i José Iturbi; una altra dedicada a la carrera professional que van desenvolupar conjuntament els germans, i que mai s’havia abordat; i, finalment, la seua trajectòria a Hollywood on van treballar al cinema musical de la Metro-Goldwyn-Mayer. Al llarg de tota l’exposició, com ha detallat la comissària de la mostra, es podrà gaudir de material inèdit com a fotografies i objectes personals de tots dos, partitures, programes originals o un fragment del guió de ‘The Midnight Kiss’.

exposicion-iturbi

La diputada Glòria Tello ha destacat la importància de “donar a conéixer la figura dels dos germans”, però, especialment, la d’Amparo Iturbi. “Potser a la nostra ciutat la figura de la pianista va quedar eclipsada. Per això, amb aquesta exposició volem revertir aquesta injustícia històrica”.

Gràcies a les aportacions del nét d’Amparo Iturbi, Robert o’Sullivan, aquesta mostra ha pogut fer-se realitat. Així, no ha dubtat a “agrair a la diputació per pensar a realitzar aquesta exposició”, i ha confessat sentir-se “molt orgullós d’haver pogut participar amb material del nostre arxiu”. “Amparo Iturbi era el cor i l’ànima de la família. Ha sigut, de debò, la dona més sensible i més intel·ligent que he conegut en la meua vida”, ha assegurat.

L’exposició ‘Iturbis’ s’emmarca dins dels actes del 20 aniversari del Concurs Internacional de Piano Iturbi, que acabaran, aquest divendres, amb un concert de l’Orquestra de València al Palau de la Música i, el dissabte, 28 de setembre, amb la Gala Final, al Teatre Principal, on el piano serà el principal protagonista.

iturbis

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − un =

CCCC