25n
25N
25N

Ribó visita l'exposició 'Iturbi, més enllà de Hollywood'

Ribó visita l'exposició 'Iturbi, més enllà de Hollywood'
21/12/2020 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha visitat junt amb la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, l’exposició ‘Iturbi, més enllà de Hollywood’, que fa un recorregut per la biografia i la trajectòria del pianista valencià José Iturbi. Durant la visita ha ressaltat “la importància que els valencians i valencianes ens retrobem amb aquesta figura, que ha tingut un gran pes específic en el món de la cultura i de la música a nivell mundial”

L’exposició ret homenatge a aquest músic quan es compleixen 125 anys del seu naixement i 40 de la seua mort. “Moltes vegades ens oblidem dels valors que tenim i que col·loquen a València com a referent musical al món”, ha afirmat Ribó.

Un dels comissaris de l’exposició, Oscar Oliver, ha agraït l’esforç que ha realitzat l’Ajuntament “per a poder dur a terme una exposició d’aquestes característiques, que mai s’havia realitzat amb aquesta dimensió, amb aquesta quantitat de contingut i amb aquest disseny” i ha ressaltat la figura de José Iturbi, “que veritablement es mereix aquest reconeixement per la seua trajectòria i pel pes específic que va tindre en la primera meitat del segle XX a nivell mundial”.

En l’exposició es poden veure programes de mà dels teatres i auditoris on va actuar el músic valencià. Gràcies a la mostra sabem que Iturbi va actuar a Montevideo en 1.927, una visita a la capital uruguaiana completament desconeguda fins ara. També es mostra material cedit per la família i peces inèdites com una entrevista que TVE li va fer en 1976, i fragments de concerts dirigits i interpretats per Iturbi i que mai havien vist la llum.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + quinze =