caixa popular

La Sala del Tossal presenta l'exposició 'Infirmes'

La Sala del Tossal presenta l'exposició 'Infirmes'
23/01/2018 -

La Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals inaugura aquest dijous, a les 17.30 hores, el projecte “Infirmes”, de la fotògrafa Berena Álvarez Fernández, a la Sala del Tossal. Un treball sobre identitat que va ser seleccionat per un jurat compost pel fotògraf Francesc Vera, pel catedràtic d’Estètica Romà de la Calle i per l’historiador i crític d’art Tomàs Llorens.

Aquest jurat va premiar el projecte “Infirmes” com a guanyador de la cinquena edició del Màster en Fotografia: Producció i Creació de l’escola valenciana Espai d’Art Fotogràfic. El guardó d’aquesta escola atorga com a premi el finançament d’una publicació monogràfica, la producció d’una exposició i la seua introducció en un circuit internacional d’exposicions.

“Els individus som resultat de construccions socials i, per això, no pertanyem a una identitat natural, sinó construïda.” A partir d’aquesta reflexió sorgeix el treball “Infirmes”, de Berena Álvarez. Arran de la idea que tots som igual d’anòmals, aquesta fotògrafa planteja per què la identitat d’una persona no pot ser tan vàlida com la de qualsevol altra. A més, es qüestiona qui decideix el que és acceptat i el que no ho és a la nostra societat.

La mostra està formada per retrats compostos de dos plans diferents superposats per mitjà de transparències: espais institucionals, d’una banda, i retrats realitzats des de diferents angles, d’una altra. Eixos espais fotografiats són llocs institucionals que, segons l’artista, contribueixen a la construcció de la identitat de l’individu. Així, trobem als retrats dos vessants: la identitat natural i la construïda.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 11 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios