25n
25N
25N

El Museu d'Història mostra la història del café

El Museu d'Història mostra la història del café
19/06/2018 -

El Museu d’Història de València acull, des de hui i fins al pròxim mes de novembre, l’exposició «Ens fem un café?», una mostra temporal que presenta un recorregut per la història d’aquesta beguda i pels espais vinculats al seu consum. El resultat d’aquesta iniciativa és un repàs dels cafés més destacats de València durant l’últim segle i mig. Si bé, també dedica un apartat especial al café en l’àmbit domèstic, així com a les relacions personals que es generen al seu voltant. S’emmarca en un projecte de cooperació amb dos municipis de Colòmbia i es completa amb visites guiades i altres activitats culturals.

Les regidores de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, i la de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fábregas Santana, responsables de les delegacions que han organitzat aquesta mostra, l’inauguraran aquesta vesprada, a les 19 hores. Ampliarà el contingut d’una altra exposició organitzada mesos enrere en el Museu de Ciències Naturals amb el títol «El café: paisatge, cultura i aromes».

En aquesta ocasió, per a la realització de l’exposició s’ha comptat amb obres del Museu Nacional de Ceràmica González Martí, del Museu Sorolla de Madrid, del Museu Valencià d’Etnologia, de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, de l’Arxiu i Hemeroteca municipals i també de col·leccionistes.

VISITES GUIADES GRATUÏTES

Els diumenges, a les 12 hores, es realitzaran visites guiades gratuïtes, i a més es duran a terme altres recorreguts, de dimarts a dissabte, en horari de matí i vesprada, dirigits als grups i persones que ho sol·liciten, en dates a determinar, que seran anunciades en la pàgina web del museu i caldrà reservar al 963 701 105 o al 695 500 290.

La regidora de Recursos Culturals, Glòria Tello, ha anunciat que el 21 de juliol, a les 22.00 h, coincidint amb la Nit de Juliol, es realitzarà «una activitat molt especial: ‘Tango i café’». El divendres 28, a les 20.00 h, es realitzarà una sessió de ‘Café i cinema’. I, per últim, de la mà de Manuel de la Fuente Soler i David Marote, el divendres 19, a les 20 h, la ciutadania podrà participar en una tertúlia en què l’estrella serà la història del pensament. Filòsofs i idees que es van construir en els mítics cafés d’Europa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 4 =

CCCC
torrent